26 / 04 / 2024

Sheraton Ataköy ilk 10 otel arasına girecek!

Sheraton Ataköy ilk 10 otel arasına girecek!

Sheraton Ataköy İstanbul, şehirdeki ilk 10 otel arasına girmeyi hedefliyor



Denizciler Ataköy Turizm ve Yatırım'in (DATİ) bünyesinde bulunan otelin genel müdürlüğünü 1971 doğumlu Türkan Sönmez yürütüyor. Sheraton Ataköy İstanbul Genel Müdürü Türkan Sönmez, daha önce otelde satış ve pazarlama direktörü olarak çalıştığını belirterek, uluslararası zincir olan otelde ilk kadın genel müdürlerden biri olmaktan onur duyduğunu söyledi. 12 yıldır turizm sektöründe olduğunu dile getiren Sönmez, "Hedefimiz, bölgedeki oteller arasında lider olmak. İki yıl içinde de şehirde de ilk 10 otel arasında girmek istiyoruz" dedi.
Yüzde 85 doluluk
Sönmez, şöyle konuştu: "Şehrin en iyi oteli olmak için çalışıyoruz. Bu yıl 35 milyon dolar ciro hedefliyoruz. Otelin tamamı 8 Mayıs'ta açıldı. İlk dokuz ay iyi geçti. Sheraton'un bünyesinde bulunduğu Starwood Grubu da sonuçtan memnun. Dolulukta istenen hedef yakalandı. Ama asıl hedeflerimizi tutturacağımız yıl 2010 olacak. Geçen yıl doluluğumuz yüzde 50 oldu. Bu yıl hedefimiz yüzde 85."
Avrupalı turist geliyor
Sönmez, bulundukları bölgede otel sayısının artmasının kaliteyi yükselteceğini ve bunun için de potansiyel bulunduğunu dile getirerek, "2010'da Dünya Basketbol Şampiyonası olacak. Onun için bölgede hareketlilik bekleniyor. Başka kongreler de var. Ülke olarak daha çok Avrupa'dan turist çekiyoruz. Japon, Ortadoğu, Katar, Dubai ağırlıklı gelenler var. Amerikalılar da yavaş yavaş gelmeye başladı. Crowne Plaza bir süre kapalı kaldığı için onun müşteri kitlesi dağıldı" diye konuştu.
Hanife Baş / Hürriyet


Geri Dön