19 / 04 / 2024

Sheraton Bursa'da otel işletecek!

Sheraton Bursa'da otel işletecek!

Ibis, Inter Continental'e ait Crovvne Plaza ve Hilton'dan sonra Starvvood Hotels grubuna bağlı Sheraton da otomotiv üretim üssü Bursa'da otel işletecek



Otomotiv devlerinin üretim üssü olması nedeniyle Türkiye'nin Detroit'i olarak adlandırılan Bursa, yabancı otel zincirlerinin gözdesi oldu. Ibis, Inter Continental ve Hilton'dan sonra Starvvood Hotels grubuna bağlı Sheraton da Bursa'da otel işletecek. ABD'li ünlü otel zinciri devi, Bursalı Faik çelik Holding'in ilk turizm yatırımları Mihraplı Park bölgesinde yanyana kuracağı 3 ve 5 yıldızlı iki otelinin işletmesini üstlenmek üzere el sıkıştı. Alman bilgilere göre Faik çelik Holding tarafından Bursa'nın Mihraplı Park bölgesi yanında yapımına başlanan ve gelecek yıl tamamlanması planlanan 5 ve 3 yıldızlı otellerini Sheraton işletecek.

TURİST SAYISI ARTIYOR

Yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyona ulaşan Bursa'da Arap turist sayısı da geçen yıla göre yüzde 50 artmıştı. şžehre ilginin artmasıyla birlikte ortaya çıkan konaklama açığını gidermek için yapımına başlanan otellerin işletmesi yabancı otel zincirlerinin de iştahını kabarttı. şžehirde genellikle sanayi yatırımları bulunan grupların ellerinde bulundurdukları arazilerdeki otelleri işletmek için zincirler birbirleriyle kıyasıya rekabet etti. Dev zincirlerin Bursa'ya ilgisi Ibis'in ekim ayında 400 yatak kapasiteli otelin işletmesini üstlenmesiyle başlamıştı.

Oteller termal   su sırasında

Bursa'da Kültürpark civarında yapılan sondajda termal suyun çıkması üzerine buradaki oteller suyu hizmetleri arasına dahil etmek için suyun dağıtımıyla yetkilendirilen il Özel idaresi'ne başvuru yarışına girdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Haluk Beceren, çekirge bölgesindeki termal suyun sadece bölgeye verilebildiğine dikkat çekti. Beceren, 'Atatürk zamanında özel döşenen bir sistemle sadece çelik Palas Oteli'ne çekirge'den termal su taşınıyordu. Ancak uzaklık nedeniyle merkezdeki otellere gpnderilemiyordu. Yapımına devam edilen merkezdeki yeni otellerde bu şekilde termal su kullanılacak' diye konuştu.

Yeşil Bursa zincirlerin gözdesi oldu

Bursa'da turizm işletme belgeli olarak 54 tesiste 3 bin 726 odada 7 bin 666 yatak bulunuyor. Yapımı süren 15 otelin tamamlanmasından sonra yatak kapasitesi 4 bin artacak. Bursa'da bu yılın sonuna kadar Öztimurlar inşaat'ın yapımı devam eden
oteline Inter Continental Oteller grubunun 5 yıldızlı markası Crovvne Plaza tabelasını asacak. Bunun yanı sıra Durmazlar Makine Sanayii'nin yan yana inşa edeceği 170 odalı lüks Hilton Bursa Convention Centre & SPA ile 106 odalı Hampton by Hiltonda Bursa'ya gelen bir diğer zincir. Türk zincirler olarak ise yakın zaman içerisinde Kükürtlü Caddesi'nde Divan Bursa hizmet vermeye başlayacak.
Habertürk/Ünsal Ereke  


Geri Dön