27 / 04 / 2024

Siber Füzyon Merkezi törenle açıldı!

Siber Füzyon Merkezi törenle açıldı!

Siber dünyadaki saldırıları gerçekleşmeden tespit eden Türkiye'nin ilk Siber Füzyon Merkezi, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve STM Genel Müdürü Davut Yılmaz'ın katıldığı törenle açıldı.



Bilişim güvenliği konusunda önemli çalışmalara imza atan ve kritik teknolojileri ülkemize kazandıran Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM) imzasını taşıyan Siber Füzyon Merkezi'yle Türkiye önemli bir güce kavuştu.

SSM Müsteşarı Demir, “Dünyada sadece birkaç ülkede bulunan Siber Füzyon Merkezi'yle Türkiye, siber güvenlik konusunda önemli bir güce kavuştu. Dünyada ülkelerin güvenliğini tehdit eden en büyük unsurlardan biri, siber saldırılar” dedi.

Davut Yılmaz ise, yeni nesil Siber Füzyon Merkezi ile, klasik yöntemlerin çok ötesine geçtiklerini belirterek, "Hem sayıları artan, hem de tespit ve kullanılan yöntem anlamında boyut değiştiren siber tehditleri, klasik yöntemlerle tespit etmek imkansız hale geldi. Siber füzyon merkezi, bu yeni nesil siber güvenlik anlayışının bir ürünü. Çok farklı disiplinleri bir araya getiren ve tamamen bizim geliştirdiğimiz yapay zeka mekanizmalarıyla çalışan bu merkezin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Yenişafak




Siber Füzyon Merkezi,Siber Füzyon Merkezi nedir,ilk Siber Füzyon Merkezi,Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret,İsmail Demir


Geri Dön