29 / 03 / 2024

Sıcaksu Tabakhaneler bölgesinde termal sağlık merkezi yapılacak!

Sıcaksu Tabakhaneler bölgesinde termal sağlık merkezi yapılacak!

Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'nde dönüşümün sağlanması amacıyla geçtiğimiz dönem yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, konut, rezidansve ticaret alanı gibi birçok farklı proje ile hak sahiplerinin karşısına çıktı...



Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümün sağlanamadığı Sıcaksu Tabakhaneler bölgesini termal sağlık merkezi yapmak için harekete geçti. Amaç, bölgede Avrupa'daki gibi termal tesisler inşa edip iç ve dış turizme hizmet vermek Bursa'nın en değerli alanında olmasına rağmen bir çöküntü bölgesi olarak kalan Sıcaksu Tabakhaneler bölgesinde dönüşümün sağlanması amacıyla bugüne kadar denediği farklı projelerde sonuca ulaşamayan Büyükşehir Belediyesi, açık ve kapalı tesisleriyle bölgeyi termal sağlık merkezi haline getirecek yeni bir projeyle dönüşümde ilk adımı attı. 


Bursa'da 2007 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'nde dönüşümün sağlanması amacıyla geçtiğimiz dönem yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, konut, rezidansve ticaret alanı gibi birçok farklı proje ile hak sahiplerinin karşısına çıktı. Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalardan bir sonuç alınmaması üzerine, yeni bir projeyle sonuca gitmeyi hedefliyor. Mayıs avında Almanya'nın Baıl Füssing termal tesisleri ile Avusturya'nın ThermeGeinberg tesislerinde incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altcpc. bu bölgelere göre miktar ve kalite acısından daha verimli sunin bulunduğu Tabakhaneler Bölgesi'ne benzer bir tesis kazandırılması için kolları sıvadı. 


'Zaman kaybetmek yok' Bölgedeki hak sahipleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altcpc. artık zaman kaybetmek istemediklerini belirterek, projede yer almak isteyen ya da arazisini Büyükşehir Belediycsi'ne satmak isteyenlerin bir hafta içinde karar vermelerini istedi. 


Başkan Altcpc "400'c yakın hak sahibinin olduğu bir bölgeye yatırımcı girmek istemiyor. Biz hak sahipleri için de yılın 12 ayı gelir getirecek bir sistem olsun istiyoruz. Bıırsa'nın en değerli bölgesi gerçek değeri ne kavuşun istiyoruz. 

Bölgeye yapılacak bir termal sağlık kompleksi hem oraya hem Bursa ya prestij katacak. Bunun için artık yer sahiplerinin bir karar vermesi gerekiyor. Bu proje içinde mi yer alacaklar yoksa arazilerini Büyükşehir Belediycsi'ne mi satacaklar. Biz kamulaştırmaya hazırız. Yerini satmak isteyenlerle anlaşıp, biran önce projenin önünü açmak istiyoruz" diye konuştu. Bölgede 90 derece sıcaklığa ulaşan ve 14 bin yatak kapasitesine yetecek miktarda su bulunduğu bildirildi.



Milliyet Bursa 


Geri Dön