29 / 03 / 2024

Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı onaylandı!

Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı onaylandı!

Antalya'nın dünyaca ünlü turizm beldesinde Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. İmar planı hükümlerinin onaylanmasıyla 2,5 yıllık bir süreç tamamlandı...



Manavgat'ın Side beldesi tarafından 28 Ekim 2010 tarihinde başlatılan Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı 19 Mart 2013 gün ve 1497 sayılı Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Kararı ile Side Antik Kenti Kentsel ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı Uygulama Revizyon İmar Planı ve Plan Hükümlerinin onaylanmasıyla 2,5 yıllık bir süreç tamamlandı.
Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı ile yasal prosödürlerin 21 Ağustos tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu(PİDİK) tarafından da onaylanarak yasal sürecin tamamlandığını kaydetti.
Başkan Uçar, Side Koruma Amaçlı Revize İmar Planının M.Ö. 1405 yılında kurulan, çağlar boyunca Anadolu'nun kaderini paylaşan, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan ve Girit Göçü sonrası bugünkü hayatın var olduğu Side Antik Kent'te 110 yıldır antik Side ile iç içe yaşayan, önceleri Selimiye Köyü şimdilerde ise Side beldesi olan bu tarihi kenti korumayı amaçladığını ifade etti.
Bilimsel, uygulanabilir, sürdürülebilir, sağlıklı, arkeolojiyi ve yaşayanları gözeten bir plan olma özelliği taşıyan planın ilk çalışmalarına kendi başkanlığında yapılan toplantı ile başladığını belirten Uçar, halkın katılımının ilk gününden itibaren üst düzeyde sağlandığı, daha önceki planlarda sorun oluşturan emsaller için gerçekçi, uygulanabilir, adaletli ve koruma prensiplerine aykırı olmayan bir nicelik kazandırılan Side Koruma Amaçlı Revize İmar Planı'nın ülkenin önemli bir turizm destinasyon merkezi olan bölgenin sosyo - kültürel ve ekonomik bir yapıya kavuşturulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Uçar, onaylanan imar planı ile ilgili şunları kaydetti: "Bu planda emeği geçen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kumlu, Tarihi Kentler Birliği, Çekül Vakfı, Anadolu Üniversitesi Side Kazı Heyeti, Side Esnaf Birliği Demeği(SEBD) Selimiye, Yalı ve Kemer Mahallesi muhtarlıkları ve değerli Side halkına sonsuz teşekkürler ederim. Adım adım ve emekle kat ettiğimiz önemli aşamaların ardından, hem Side hem de ülke turizmine katkı sağlayacak bu plan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız tarafından onay aldı. Bir belde belediyesi olarak yasal prosedürlerini tamamladığımız bu dev proje ile gurur duyarken, ülkemize ve Side'ye hayırlı olmasını diliyoruz."

Antalya Hilal


Geri Dön