26 / 04 / 2024

Siemens Gebze'de yeni fabrika kurdu

Siemens Gebze'de yeni fabrika kurdu

Gebze'de 100 milyon euro ile yeni bir fabrika kuran Siemens'in Başkanı Peter Löscher, "Kriz nedeniyle herkes geri çekilirken bizim krize yanıtımız bu fabrikadır" diye konuştu



Alman mühendislik devi Siemens AG'nin Başkanı ve CEO'su Peter Löscher, Gebze'de 100 milyon euroluk yatırımla son derece modern olarak dizayn edilen yeni enerji komponentleri fabrikasının açılışında yaptığı konuşmada, "Dünyanın her yerinde birçok firma geri çekilirken işte bizim krize cevabımız budur. Rol modeli olan bir fabrika kurmaktır. Bu an bizim için tarihsel bir an" dedi. Meksika ve Çin'deki deneyimlerini kullanarak bu fabrikayı kurduklarını belirten Löscher, "Global organizasyonumuz için önemli olduğu için Türkiye'den başladık. Bu fabrika işletim maliyetlerini en alt seviyeye indiriyor ve çevreci standartları yukarıya taşıyor.

'TARİHSEL BİR GÜN'
En önemli özelliklerinden birisi ise ekonomik sürdürülebilirlik. 12 ay önce burada sadece toprak vardı ama bugün çok modern bir fabrika görüyorum. Müteahhide, çalışanlara, Hüseyin Gelis ve takımına teşekkür ediyorum" diye konuştu. "Her yerde şirketler geri çekilirken biz Türkiye'de neden yatırım yaptık?" diyen Löscher şöyle devam etti: "Türkiye'deki iş potansiyeline güveniyoruz. 150 yıldır ortaklığımız var. Bu tür krizler aslında yatırım için en iyi fırsatlardır ve karşılıklı test zamanıdır. 2002 ve 2007 yılları arasında Türkiye'nin milli hasılası 3 kat arttı. Aynı dönemde ihracatı da 3'e katlandı. Bugün Siemens Türkiye, enerjide 5 kıtaya ve 80 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye'nin coğrafyası da büyük fırsatlar sunuyor. Batı ve doğu arasında önemli bir köprü. Bu bizim için çok önemli ve tarihsel bir gün." Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelere de bir geçiş noktası olduğunu dile getiren Siemens'in Başkanı Löscher, "Özellikle Asya ve Afrika'ya Türkiye üzerinden geçiş yapabiliriz" dedi. Löscher, nüfusunun genç ve eğitimli olduğuna da dikkat çekti.

Sabah


Geri Dön