05 / 05 / 2024

SİF İş Makinaları'nın hedefi 36 bin iş makinası satmak!

SİF İş Makinaları'nın hedefi 36 bin iş makinası satmak!

JCB Başkanı Sir Anthony Bamford: "SİF İş Makinaları'nın inşa ettiği JCB'nin Leed Gold sertifikalı distribütör tesisi, Türkiye'deki faaliyetlerimiz için yeni bir dönemi işaret ediyor." dedi..



Dünyanın önde gelen iş makinaları üreticisi JCB'nin inşaat ve tarım sektörüne yönelik iş makinaları satışını ve satış sonrası hizmetler sürecini yürüten Türkiye'deki iş ortağı SİF İş Makinaları'nın  Ankara  İvedik Organize Sanayi'de inşa ettiği Bölge Müdürlüğü binası, 23 Eylül 2013'te düzenlenen resmi törenle açıldı. Törende, JCB Başkanı Sir Anthony Bamford, JCB CEO Vekili Graeme Mcdonald, STFA Yatırım Holding ve Işıklar Holding üst düzey yöneticileri ile SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş hazır bulundu. 


Mimari tasarımı Akün Mimarlık'a ait olan SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binası, JCB'nin dünyadaki ilk Leed Gold sertifikalı distribütör tesisi olmakla birlikte aynı zamanda Türkiye'de sektördeki ilk yeşil binalardan biri olma özelliğine sahip. Ürün hattını genişleten SİF İş Makinaları, JCB marka kazıcı-yükleyiciler, ağır iş makinaları, kompakt ve endüstriyel ürün serisi ile çözümler sunuyor. 


SATIŞLAR YÜZDE 38 ARTTI 


JCB Başkanı Sir Anthony Bamford, "SİF İş Makinaları'nın inşa ettiği JCB'nin Leed Gold sertifikalı distribütör tesisi, Türkiye'deki faaliyetlerimiz için yeni bir dönemi işaret ediyor. Türkiye gibi önemli bir pazarda büyüyeceğimiz yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Türkiye iş makinaları pazarı bugün itibariyle yıllık 10 bin 500 adetlik satış rakamına sahip. 

Pazar bu yıl yüzde 12 büyürken, SİF JCB satışları yüzde 38 oranında 3» artış gösterdi. Pazarda iyi performans sergiliyor ve payımızı artırıyoruz. Türkiye bize çok önemli fırsatlar sunuyor. SİF İş Makinaları'nın verdiği güvenle 40 yıl daha Türkiye'deyiz" dedi. 


SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş ise, Ankara Bölge Müdürlüklerinin, satış olarak 23 şehre, servis olarak da Ankara, Çankırı ve Kırıkkale'ye odaklanacağını dile getirerek, şunları söyledi: "İMDER, iş makinaları için 2023 yılına kadar 200.000 adet makina satılması, 30.000 adetlik bir pazara ulaşarak dünyada ilk 8, Avrupa'da ilk 3 pazar içinde olma ve 7 yaş sınırındaki makina parkının 65.000 adetten 165.000 adede ulaşması hedefi koydu. Biz SİF JCB olarak önümüzdeki 10 yıl içinde satılacak 200.000 adet makinadan 36.000 adedine talibiz. 

Dolayısıyla Türkiye makina pazarının yüzde 28'ine hitap eden Ankara Bölgesi'nde SİF Ankara ekibi ile önümüzdeki 10 yıl içinde en az 10.000 adet iş makinanın satışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." 


Sertifika için 40 koşulu yerine getirdi 


Ankara'daki ofisleri için Leed sertifikasını alabilmek için 6 ana başlıkta toplanan 40'ın üzerinde ön koşulu yerine getirdiklerine değinen Divriş, "En az 60 puan almak gerekiyor. SİF İş Makinaları, 74 gibi yüksek bir puanla bu önemli sertifikayı almaya hak kazandı. 

Ankara Bölge Müdürlüğü binamızda uygulamaya geçirilen çevre standartları JCB'nin gelecekte inşa edeceği tüm binalar ve sürdürülebilir bina konseptleri için de örnek olacaktır" dedi. 


Milliyet Tarım


Geri Dön