25 / 04 / 2024

SİF JCB İş Makinaları yüzde 120 büyüme gösterecek!

SİF JCB İş Makinaları yüzde 120 büyüme gösterecek!

Türkiye'de 2009 yılı büyüklüğü 4000 adet seviyesinde olan iş makinaları sektörünün 2011 yılında 8500 adetlik rakamlara ulaşması bekleniyor. Hızla büyüyen sektör, çok kazandıran gözde yatırım alanı oldu



 œGELECEĞİN İşž MAKİNALARINA YATIRIM YAPAN KAZANACAK

2010 yılı sonunda yüzde 60 büyüme öngördükleri iş makinaları sektöründe SİF JCB İş Makinaları"nın yüzde 120 büyüme sergileyeceğini belirten Genel Müdür Cüneyt Divriş, œYeni JCB kazıyıcı-yükleyicilere yatırım yapacaklar, kısa sürede bu yatırımlarını amorte edip, önümüzdeki dönemde büyük paralar kazanacaklar dedi

Pazar taleplerindeki değişiklikleri en iyi şekilde karşılamak amacıyla ürün hattını her geçen gün genişleten SİF JCB İş Makinaları, Türkiye pazarına sunduğu JCB 3CXeco ve JCB 4CXeco kazıcı-yükleyici modellerini 12 Ekim 2010, Salı günü çekmeköy Dere Islah şžantiyesi yanında düzenlediği lansman ile sektöre tanıttı.

Daha önceki modeller ile karşılaştırıldığında yüzde 16"ya varan oranda daha az yakıt tüketimi özelliğine sahip oldukları belirtilen yeni kazıyıcı-yükleyicileri yılda ortalama 2000 saat kullanan müşterilerin, yaklaşık 1350 litre yani 4.000 TL"lik yakıttan tasarruf edecekleri vurgulandı. Deneme sürüşleri ile birlikte yeni iş makinalarının yüksek performansı da gözler önüne serildi.

Türkiye"deki pazar değişikliklerine paralel olarak son teknolojiye sahip yeni ürünleri ülkemize getirdiklerini ve sektöre yeni bir ivme kazandırdıklarını belirten SİF JCB İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş sözlerine şöyle devam etti: œPiyasaya sürdüğümüz bu iki yenilikçi makina ile, en etkin yakıt kullanımına sahip kazıcı-yükleyicileri Türkiye pazarına sunmuş bulunuyoruz. Daha önceki modeller ile karşılaştırıldığında, yüzde 16"ya varan oranda daha az yakıt tüketimi özelliğine sahip yeni JCB kazıyıcı-yükleyicilere yatırım yapacaklar, kısa sürede bu yatırımlarını amorte edip, önümüzdeki dönemde büyük paralar kazanacaklar. JCB"nin kendini aşan inovatif özelliklere sahip yeni kazıyıcı-yükleyici modelleri sektöre yeni bir ivme kazandıracak. Piyasanın mevcut durumunu bizim için fırsat haline getirmiş bulunuyoruz. 2010 yılı sonunda iş makinaları sektörü yüzde 60 büyüme gösterirken, SİF JCB İş Makinaları yüzde 120 büyüme sergileyecek.

Türkiye çağdaş uygarlık seviyesi hedefine ulaşma yolunda bayındırlık alanında kat edeceği daha çok yol olduğunu vurgulayan Divriş, œÜlkemizde daha yapılacak binlerce kilometre karayolu ve demiryolu, limanlar, boru hatları ve enerji santralleri var. Birçok alanda yatırım ihtiyacı sözkonusu. İnşaat alanında bir doygunluğu önümüzdeki 20 “ 30 yıl boyunca öngöremiyorum. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda iş makinaları sektörü hızla büyümeye devam ederken, yatırımcıya iyi paralar kazandıracağını öngörmekteyiz.   dedi.

Türkiye, Avrupa"nın 5"inci büyük pazarı

Türkiye"deki pazarın değerlendirmesini yapan Divriş, œbir mukayese yapmak gerekirse, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde iş makinası parkı (7 yaş sınır alınarak) ortalama 350.000 adet mertebesindeyken, Türkiye"de bu rakam henüz 50.000"ler seviyesindeœ diye sözlerine ekledi. Bugün Türkiye pazarının iş makinaları alanında dünyanın 12., Avrupa"nın ise 5. büyük pazarı olduğunu belirten Divriş, JCB ile ortaklıklarının başladığı 1974 yılından bu yana yaklaşık 10.000 adet makina sattıklarını söyledi. Divriş, SİF JCB İş Makinaları olarak, Türkiye"de bir senede 1000 adetlik satış rakamını aşan ilk firma olduklarını da sözlerine ekledi.

Yeni JCB 3CX ve ve 4CX kazıcı-yükleyiciler hem economik, hem de ecolojik

JCB"nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve ilk olarak Bauma Fuarı"nda lansmanını yaptığı yeni 3CX ve 4 CX model kazıcı-yükleyiciler, üç pompalı hidrolik sistem, tork konvertör kilit sistemi   ve sayısız iyileştirme sayesinde daha düşük işletme maliyetlerini kullanıcılarına sunuyor. Müşteriye sunulan katma değerler arasında Maliyet, Kalite ve güvenilirlik, Kullanım kolaylığı, Operatör ortamı, Performans, İkinci el değeri gibi unsurlar da yer alıyor.

Hem ekonomik, hem de ekolojik olmasından dolayı eco ibaresi taşıyan yeni modellerdeki 3 farklı sistem (ecoDIG, ecoROAD ve ecoLOAD), yeni fren sistemi ile birleştiğinde ekstra %16 yakıt tasarrufu sağlanmış oluyor.

Yaklaşık 50 milyon TL"lik yatırım!

JCB, arka tarafında bir ekskavatör kolu ile ön kısmında kova olan ikonik kazıcı-yükleyicilerinin yeni nesline 47,2 milyon TL"lik yatırım yaptı.

Birçok modelinde olduğu gibi, yeni kazıcı-yükleyicilerinde de kalitesine güvendiği Türk komponentleri kullanan JCB, Türk ekonomisine de katkı sağlamaya devam ediyor


Geri Dön