24 / 04 / 2024

Şifa Üniversitesi sit alanında izinsiz inşaat yaptı!

Şifa Üniversitesi sit alanında izinsiz inşaat yaptı!

İzmir'de 45 dönümlük sit alanı içerisinde yer alan tarihi 150 yıllık köşkü SGK'dan kiralayan Şifa Üniversitesi, çok geçmeden alanda bir çivi dahi çakmaması gerekirken, alanda bulunan bir binayı yıkarak yerine yenisini dikti.



İzmir'in Buca İlçesi Menderes Caddesi'nde 45 dönümlük sit alanı içerisinde yer alan tarihi 150 yıllık köşkü SGK'dan kiralayan Şifa Üniversitesi, çok geçmeden alanda bir çivi dahi çakmaması gerekirken, aldığı tadilat iznine rağmen alanda bulunan bir binayı yıkarak yerine yenisini dikti. Buca Belediyesi usulsüz işleme karşı harekete geçerek Şifa Üniversitesi hakkında izinsiz inşaat yaptığı için 756 bin TL ceza kesti. Henüz ceza işlemleri sürerken Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin aynı alanda yeni bir inşaata daha başladığı ortaya çıktı. Hastane bahçesine arka kapıdan girişte sağda bulunan eski sinema binasının yıkılarak yerine amfi yapılmaya başlandığı öğrenildi. Binanın bir ayı aşkındır yapılmaya başlandığını ve birçok ağacında bu inşaat sırasında kesildiğini iddia eden mahalle halkı, alanın tamamen inşaata dönüştürülmesinden ve yıllanmış ağaçların teker teker kesilmesinden endişe ediyor.


GÖKDEMİR: TARİH YOK EDİLİYOR 


İzmirli tarihçi Yard. Doç. Dr. Oktay Gökdemir de üniversitenin koruma kurulunu devreden çıkarıp direk Ankara'dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan işleri yürüttüğünü iddia ederek, tarihin bu yapılanları asla unutmayacağını söyledi. 


Birgün 


Geri Dön