24 / 04 / 2024

Şifa Yurdu Hastanesi icradan satılıyor

Şifa Yurdu Hastanesi icradan satılıyor

İstanbul Boğazı'nın en güzel yerlerinden birinde yer alan 42 dönümlük eski Şifa Yurdu Hastanesi, icradan satılıyor



Alarko Holding'in kiracı olduğu binanın vârisleri, mirası bölüşemedikleri için mahkemelik olmuşlardı
Mahkeme, arazinin açık artırmayla satılarak bedelinin varislere paylaştırılmasına hükmetti. İki parselde toplam 42 bin 653 metrekarelik arazi 321 milyon 967 bin lira üzerinden satışa çıkarılacak. Açık artırma 27 Temmuz 2009 günü yapılacak.

Arazinin sahibi ve Şifa Yurdu Hastanesi'nin başhekimi Asım Onur, hastaneye kızı `Şifa'nın adını vermişti. Ürdün Kralı Talal da tedavi olmak için Şifa Yurdu'nda kalmıştı.
Baba Asım Onur ölünce 42 dönümlük Boğaz manzaralı arazi çocukları Şifa Onur, Oğuz Onur ve İrem Katoğlu'na kaldı.

Arazi üzerindeki ayrı bir binada oturan psikolog Şifa Onur, 2005 yılında arazinin satılarak mal paylaşımı yapılması için mahkemeye başvurdu. Ablası ile ağabeyi de kardeşlerinin akli dengesini yitirdiği gerekçesiyle karşı dava açıp vasi tayini istedi. Mahkeme arazinin satılmasına karar verdi.

`Tapuda şerh var'
Şifa Yurdu binasını ve arazisini kiracı olarak kullanan Alarko Holding'in CEO'su Ayhan Yavrucu, arazinin satışıyla ilgili olarak kendilerine herhangi bir bildirim yapılmadığını belirterek, "Biz orada kiracıyız. Zaten bizim tapuda şerhimiz var. Daha iki buçuk yıl burada kalma hakkımız var" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön