19 / 04 / 2024

Sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2015!

Sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2015!

Emlak vergisinde geliri olmayan tek ev sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan kanunda belirtilen koşullara uygun kimseler faydalanabiliyor. İşte sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2015..



Sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2015!

Emlak vergisinde geliri olmayan tek ev sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan kanunda belirtilen koşullara uygun kimseler faydalanabiliyor.


Muafiyet koşullarını taşıyan kimseler, evin yer aldığı ilçe belediyesine giderek bir dilekçe ile müracaat edebiliyor. Aynı zamanda muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi de 5 yıllık geçmişe dönük olarak geri iade ediliyor. Sıfır oranlı emlak vergisi koşulları şu şekilde sıralanıyor:


Sıfır oranlı emlak vergisi..

1.Brüt alanı 200 m2’yi aşmayan,

2.Tek konuta sahip olanlardan (intifa hakkına sahip olunması dahil);


-Geliri sadece kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından, örneğin SSK (4/a), Bağ­Kur (4/b) ve TC Emekli Sandığı’ndan (4/c) aldıkları emekli aylığından ibaret olanlar ile bunların dul ve yetimleri,

-Hiç bir geliri olmayan ev hanımları ve işsizler,

-Gaziler,

-Engelliler,

-Şehitlerin dul ve yetimleri, “indirimli (sıfır oranlı) Emlak Vergisi” uygulamasından yararlanabiliyorlar.


Sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanamayan ve diğer taşınmazlara (dükkan, arsa ve arazi) sahip kimselerin vergi dönemi içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi son günü ne zaman?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön