19 / 04 / 2024

Sigortacılar bir bir Karaköy'den taşınıyor! Boşalan binalar ne olacak?

Sigortacılar bir bir Karaköy'den taşınıyor! Boşalan binalar ne olacak?

Galataport Projesi ile Karaköy'de emlak fiyatları katlanırken, asırlık sigorta şirketleri binalarını satıp bölgeyi terkediyor. Aksigorta Ümraniye'ye taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Zurich Sigorta da ofisini Maslak'a taşıyacak.



Karaköy-Fındıklı hattı Galataport Projesi ve yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda bir turizm merkezine dönüşecek. 


Akşam gazetesinden Ayfer Arslan'ın haberine göre, sigorta şirketlerinin yoğun olduğu bu bölgede şirketler birer birer genel müdürlük binalarını satıp bögeyi terketmeye başladı.


Yaklaşık 3 yıl önce Karaköy Bankalar Caddesi'nde 130 yıllık genel müdürlük binasını 30 milyon TL'ye Koçak Gold'un sahibi İsmet Koçak'a satan Generali Sigorta'dan sonra diğer sigorta şirketleri de yavaş yavaş merkez ofislerini Maslak ve Ümrani'ye taşıyor. 


Aksigorta, Belçika Kralı Philippe'yi ağırlandığı, dünya devi Ageas'la ortaklık yaptığı, önemli anlaşmalar ve toplantılar gerçekleştirdiği Fındıklı'daki genel müdürlük binasından taşınma hazırlıklarına başladı.


Aksigorta, 20 Ekim 2014 tarihinden itibaren Ümraniye Tepeüstü’nde bulunan Buyaka Ofis Kuleleri’ndeki yeni ofisinde hizmet vermeye başlayacak. Aksigorta, Mayıs 2013 tarihinde Fındıklı'daki binasını 72 milyon dolara ortakları arasında Azeri işadamı Rıza Sarraf'ın da bulunduğu İlkhanedan Otelcilik ve Turizm şirketine satmıştı. Sarraf'ın bu binada otel yapması bekleniyor.  İlkhanedan Otelcilik ve Turizm şirketine satmıştı. Geçen yıl kurulan İlkhanedan Otelcilik ve Turizm şirketinin iş konusu, 'otel, motel, yüzer otel tatil köyü, gece kulübü, diskotek, lokanta, liman, marina ve diğer her çeşit turistik tesisler ile eğlence ve istirahat yerleri inşa etmek, kurmak ve işletmek" olarak belirlenmişti.


Mapfre ve Zurich de taşınıyor


Zurich Sigortada Fındıklı'daki genel müdürlük binasından Maslak'ta Orijin Grubu'nun inşa ettiği binaya 29 Ekim'de taşınıyor. Siemens Personel Vakfı'na ait olan Zurich'in genel müdürlük binası da butik otel olacak. Zurich'in modern yeni binasının teknoloji şirketleri gibi dizayn edildiği ifade ediliyor. 


Kulislerde, Mapfre Sigorta'nın Salıpazarı'nda bulunan binasını Jival Kuyumculuk'un 32 milyon dolara satın aldığı, Axa Sigorta'nın da Maslak'a taşınacağı ileri sürüldü.



Ünlü mimar Eldem'in imzası var


Aksigorta'nın Fındıklı'daki binası ünlü mimar Sedad Hakkı Eldem tarafından yapılmıştı. Aksigorta, 1995 yılında genel müdürlüğünü Karaköy Minerva Han'dan Fındıklı'ya taşımıştı. Genel Müdürlük binasına veda nedeniyle gazetecilerle biraraya gelen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Aksigorta için en önemli adımları bu binada yaptığımız çalışmalar, aldığımız kararlarla attık. Kısacası, bu bina Aksigorta'nın başarılarının, yükselişinin en yakın tanığı oldu" diye konuştu. 



Asırlık bina otel olacak


Karaköy Salıpazarı hattını ilk terk eden sigorta şirketi İtalya merkezli Generali Sigorta oldu. Generali 3 yıl önce Karaköy'deki 130 yıllık tarihi binasını satıp ofisini Balmumcu'ya taşımıştı. Karaköy'deki binanın  bölgedeki butik oteller kervanına katılması bekleniyor.



Satış geliri mevduatta


Fındıklı'daki Aksigorta Genel Müdürlük binasının satışından elde edilen geliri mevduat yaptıklarını belirten Uğur Gülen, gayrimenkul fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yeni ofis için satın alma yerine şimdilik kiralamayı  tercih ettiklerini aktardı.


Ayfer Arslan / Akşam




Geri Dön