19 / 04 / 2024

Siirt TOKİ kurasında şehidin ismi çıktı!

Siirt TOKİ kurasında şehidin ismi çıktı!

Hilvan Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yaptırılacak TOKİ konutlarının kura çekiminde, terör örgütü PKK'ya yönelik Siirt'te yapılan operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın isminin çıkması salondakileri duygulandırdı




Hilvan Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yaptırılacak  TOKİ  konutlarının kura çekiminde, terör örgütü PKK'ya yönelik Siirt'te yapılan operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın isminin çıkması salondakileri duygulandırdı.


Belediye ve TOKİ işbirliğinde ilçede 2+1 şeklinde yapılması planlanan 98 konut için 128 kişi başvuruda bulundu. Başvuru sayısının daire sayısından fazla olması dolayısıyla Hilvan Spor Salonunda noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle daire sahipleri belirlendi.


Kura çekiminde 1 Eylül'de Siirt'e terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda şehit düşen Hilvanlı Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın isminin çıkması salonda bulunanları duygulandırdı.


Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, kurada şehidin isminin çıkmasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Muhakkaktır ki aziz şehidimiz, kendi imkanlarından kısarak ev sahibi olmak için başvuruda bulunmuş ancak oturmak kendisine nasip olmamıştır. Yüce Allah, şehidimizi cennetinde ağırlarken, onun geride kalan eşi ve kızına da inşallah yeni evlerinde gönül rahatlığıyla oturmayı nasip eder." diye konuştu.


Gözyaşlarına hakim olamayan şehidin amcası Halil Şıltak da "Şehidimiz, 'Memlekette bir evim olsun, eşim ve çocuğumla beraber izinlerde kullanırız' demişti. Ancak, içinde oturmak kendisine nasip olmadı. Allah, eşi ve kızına can sağlığıyla ve huzurla oturmayı nasip eder inşallah." diye konuştu.


AA



Geri Dön