19 / 04 / 2024

Siirt TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu açıldı!

Siirt TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu açıldı!

Erdoğan, TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan: "Öğrencilerimizin bu şekilde mükemmel yurt ve okullarda okuyor olmaları inanıyorum ki onların geleceğe yönelik ufkunu da artıracaktır'' dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Emine Erdoğan Kız Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi.


Erdoğan, Valilik ziyaretinin ardından LİMAK Holding tarafından yaptırılan TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu'nun açılışında yaptığı konuşmada, tesiste kız imam hatip okulu, yurt, spor ve konferans salonun da yer aldığını belirterek, burada adeta bir külliyenin oluştuğunu söyledi.


Çok kısa bir zamanda bu projenin hayata geçirildiğini kaydeden Erdoğan, ''Her takdirin üzerinde bir okul projesi oldu. Hayırseverimiz Nihat Özdemir Bey'e huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum'' ifadelerini kulandı.


- ''Buralardan mezun olan öğrencilerimiz geleceğe çok daha farklı bakacak''

''Bunlar inanıyorum ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde adeta işaret fişekleri olacak'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:


''Öğrencilerimizin bu şekilde mükemmel yurt ve okullarda okuyor olmaları inanıyorum ki onların geleceğe yönelik ufkunu da artıracaktır. Onları ayrıca öz güven sahibi kılacaktır. Yani buralardan mezun olan öğrencilerimiz geleceğe çok daha farklı bakacak, çok daha güçlü, onurlu bir şekilde yürüyecektir. İnşallah buralar Türkiye'deki üniversite imtihanlarında derece yapacaklardır. Buradan niye birinciler çıkmasın? Niye ikinci, üçüncü ilk onun içinde ilk yüzün içinde niye çıkmasın? İnşallah bunlar çıkacak ben size inanıyorum, güveniyorum."


Emine Erdoğan da açılışı yapılan tesise öğrencilerin sahip çıkacağını belirterek, ''İnşallah sizler buranın hakkını vereceksiniz, bizi mahcup etmeyeceksiniz. Çok üstün çocuklar olarak Türkiye'ye hayırlı gençler olarak hizmet edeceksiniz. Bu binaları yapan firmaya çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, yeni hizmetlerini bekliyoruz'' şeklinde konuştu.


TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın ise Türkiye'nin doğusunda ve batısında önemli projeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''Temenni ediyorum ki burada nice Emine Erdoğan'lar ve nice öncü kadınlar yetişsin. LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'e bölgede yaptığı hizmetleri için TÜRGEV olarak teşekkür ediyoruz'' dedi.


Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de katıldı.


Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra tesisi gezdi.



AA


Geri Dön