20 / 04 / 2024

Siirt'te iki katlı ev çöktü!

Siirt'te iki katlı ev çöktü!

Siirt'te iki katlı evin çökmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Bayraktepe köyünde 10 kişilik ailenin yaşadığı iki katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi.



Siirt'te iki katlı evin çökmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Bayraktepe köyünde 10 kişilik ailenin yaşadığı iki katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi.


Vatandaşların durumu bildirdiği jandarma ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verdi.


Köye ulaşan AFAD ekipleri, enkaz altından 3 kişinin cesedini çıkardı, 2 kişiyi de yaralı kurtardı. Yaralılar, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.


AFAD Şube Müdürü Cahit Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki evin sabah saatlerinde çöktüğüne yönelik bilgi geldiğini, bunun üzerine ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini söyledi.


Çalışmayla enkazdan 3 kişinin cesedinin çıkarıldığını, 2 kişinin de yaralı kurtarıldığını anlatan Akkoyun, evdeki 5 kişinin ise yara almadan kurtulduğunu kaydetti.


AA



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Siirt'e bağlı Bayraktepe Köyü'nde iki katlı bir evin çöktü. Enkaz altında kalan 3 kişi öldü. Yapılan çalışmalarda, 2 kişi yaralı, 5 kişi ise yara almadan kurtarıldı.


Olay, Bayraktepe Köyü'nde bu sabah meydana geldi. Köydeki iki katlı, içerisinde 10 kişinin bulunduğu bina büyük gürültü ile çöktü. İhbar üzerine sevk edilen jandarma ve Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Çalışmalarda kimlikleri henüz açıklanmayan 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Yaralı olarak çıkarılan 2 kişi Siirt Devlet Hastanesi'ne götürülürken 5 kişn ise yara almadan kurtuldu.



Zaman





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekild yer aldı....



Siirt'in Ekmekçiler köyünde 10 kişilik ailenin yaşadığı iki katlı ev çöktü; 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


Olay, merkeze bağlı Ekmekçiler köyünde bu sabah erken saatlerde meydana geldi.  Güneş ailesinin 10 ferdinin oturduğu ev henüz belirlenemeyen nedenle büyük gürültüyle çöktü.


Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı çalışma ile enkazın altında kalan 40 yaşındaki Zeki Güneş, 3 yaşındaki Ayten Güneş ve 10 yaşındaki Nergiz Güneş’in cesetlerine ulaşıldı. Enkaz altından 71 yaşındaki Hayat Güneş ile kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi yaralı çıkarıldı.


Yaralılar ambulansla Siirt Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınırken, olayda hayatını kaybeden 3 kişinin cesedi ise aynı hastanenin morguna kaldırıldı.


Olayda 5 kişinin yara almadan kurtulduğu kaydedildi. AFAD ekiplerinin yıkılan evdeki çalışması devam ediyor.



Posta


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Siirt’ te merkeze bağlı Ekmekçiler köyünde toprak ev çöktü. Çöken evde 3 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 2 kişi ise Siirt Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Sözcü


Geri Dön