27 / 04 / 2024

Siirt'te kaçak yapıya izin çıkmadı!

Siirt'te kaçak yapıya izin çıkmadı!

Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu Bahçelievler Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi üzerinde imara aykırı olarak yapıldığı tespit edilen kaçak bir yapı yıktırıldı...




Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu imara aykırı olarak yapıldığı tespit edilen kaçak bir yapı yıktırıldı.


Belediye ekipleri, Bahçelievler Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi üzerinde imar planına uygunsuz ve kaçak yapıldı tespit edilen inşaatı yıkma kararı aldı. Belediye yıkım ekipleri olay yerine gidip önce inşaat sahibiyle konuşarak uyarıda bulundu, daha sonra yapı sahibi, yaptığı kalıpları söktü. Siirt Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kaçak yapılaşma ve fazla kat girişimleri konusunda tavrımız nettir. Yeşil alanlarımızın katledilmesine müsaade etmemiz mümkün değildir. Belediye yönetimi olarak imar yasası ve planlarından kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Müteahhit ve inşaat şirketlerin imar planına ve yasalara uyarak inşaat yapmalarını istiyoruz. Bundan sonra da imara aykırı ve iş yeri ruhsatına uygun olmayan yerlere müdahalemiz devam edecektir. Bu anlamda vatandaşlarımızın ve esnafımızın bizlere destek sunmalarını bekliyoruz. Amacımız hep birlikte kentimizi yaşanılabilir bir seviyeye yükseltmektir” denildi.



Malatya Gerçek


Geri Dön