29 / 03 / 2024

Siirt'te kentsel dönüşüm çalışmaları!

Siirt'te kentsel dönüşüm çalışmaları!

SİİRT'te başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşlar bilgilendirildi. Kentsel dönüşümün afetin meydana gelmesinden önce gerekli tedbirlerin alınmasını amaçladığı vurgulanarak, dönüşümün daha çok vatandaşların inisiyatifi ile yürütülecek..



SİİRT'te başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşlar bilgilendirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentsel dönüşümün afetin meydana gelmesinden önce gerekli tedbirlerin alınmasını amaçladığı vurgulanarak, dönüşümün daha çok vatandaşların inisiyatifi ve belediyelerce yürütüleceği belirtildi. 


Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca illerin nüfusuna göre 18 aya kadar bağımsız bölüm başına kira yardımının yapılacağı ifade edilerek, "Bu kira yardımları her yıl TÜİK tarafından belirlenen TEFE katsayıları ile güncellenecektir. Bu miktar ilimiz için şimdilik 450 liradır. Ayrıca mülk sahibi olmasalar da içinde kiracı olarak oturan vatandaşlarımıza da taşınma masrafları dikkate alınarak bir kereye mahsus olmak üzere kira yardımı yapılacaktır. 


Bu değer ilimiz için 900 liradır. Söz konusu yardımlar hibe olduğundan vatandaşlarımız tarafından ilgili bakanlığa herhangi bir geri ödeme yapılmayacaktır" denildi. Dönüşümle ilgili riskli yapı ve riskli alan tespitleri hakkında bilgi verilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Riskli yapılar ve riskli alanlar bakanlık,  TOKİ  ve belediyeler tarafından belirleneceği gibi, yaşadığı yerin riskli olduğunu düşünen vatandaşlarımız da bakanlığımıza riskli alan teklifinde bulunabilir. Riskli alan ilan edilen bölgelerde ayrıca riskli yapı tespitinin yaptırılmasına gerek yoktur. Gerek riskli yapı tespiti, gerekse riskli alan tespiti ile ilgili tüm işlemler ilimizde yapılabiliyor." 


Mücadele Gazetesi 


Geri Dön