24 / 04 / 2024

Sika Türkiye ikinci fabrika yatırımını Tarsus'a yaptı!

Sika Türkiye ikinci fabrika yatırımını Tarsus'a yaptı!

Yapı Kimyasalları sektörünün global lideri İsviçre merkezli Sika, Türkiye'deki ikinci üretim tesisini Mersin-Tarsus'ta açtı. Mersin’in Tarsus İlçesi’nde devreye giren fabrika; yapı kimyasalları alanındaki boşluğu dolduracak.



Mersin’in Tarsus İlçesi’nde devreye giren fabrika; yapı kimyasalları alanındaki boşluğu dolduracak. Ekonomisi ve büyüme oranlarıyla dikkat çeken bir bölgeye yapılan bu yatırım, sadece güney ve güneydoğu bölgesine değil bütün iç pazara ve Ortadoğu pazarına da ürün sağlamış olacak.


“Güney ve Güneydoğu’ya İnanıyoruz”

Tarsus’ta devreye alınan fabrikanın Sika Türkiye’nin ikinci fabrika yatırımı olduğunu belirten; Türkiye Genel Müdürü ve Orta Asya Bölge Müdürü Bora Yıldırım “Sika Türkiye olarak ilk fabrikamız İstanbul’da faaliyette olup, tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir. Yeni fabrikamız Türkiye'nin güneyine ve güneydoğu bölgesine hizmet vermek üzere konumlandırılmıştır. Son dönemde yaşanılan çeşitli olumsuzluklara rağmen tereddüt etmeden yeni fabrikamızı hayata geçirdik. Türkiye'nin Güney ve Güneydoğusundaki pazarın geleceğine çok inanıyoruz. Bu bölgedeki müşterilerimize hem daha yakın olmak, hem de müşterilerimize sunduğumuz kalite, hizmet ve servis hızımızı daha da arttırmak üzere yatırımımız için bu bölgeyi seçtik” dedi.


Yıllık 180.000 ton kapasite

Devreye aldıkları fabrikanın, iç pazarın ana hedef olması ile birlikte aynı zamanda Ortadoğu ülkelerine de ürün sunacağını belirten Yıldırım; “Sika Türkiye’nin bu yatırımı yapmış olması Türkiye’nin güçlü ekonomisine olan güvenin bir göstergesi ve Türkiye’de hedeflediğimiz büyüme stratejisinin de güçlü bir kanıtıdır. Tarsus’ta devreye alınan fabrikamız yüksek teknolojik özellikleri ve otomasyon ağırlıklı sistemi ile yıllık 180.000 ton üretim kapasitesine sahiptir.” dedi


Beton katkıları, seramik yapıştırıcıları, beton zemin yüzey sertleştiricileri, yapısal tamir harçları gibi toz ve likit ürünlerin  üretileceği Tarsus Fabrikası ile birlikte Sika’nın yeni yatırımlarla Türkiye’de üretmeye ve büyümeye devem edeceğini vurgulayan Yıldırım, teknoloji ve otomasyona çok önem verdiklerini ve bu vizyonda üretim yaptıklarını, hatta Tarsus Fabrikası’ndaki üretimi, İstanbul merkez fabrikadan tek tuşla bile kontrol edebildiklerini belirtti.


24 Ekim Cuma günü gerçekleşen fabrika açılışına Sika Türkiye Genel Müdürü ve Orta Asya Bölge Müdürü Bora Yıldırım ile Güney Avrupa ve Ortadoğu Bölge Müdürü Hubert Perrin de Brichambaut'un ev sahipliğinde; Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Hüseyin Boro ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Sabri Tekli katıldı.




Geri Dön