19 / 04 / 2024

Sika, Türkiye'yi çimento katkıları konusunda Ar-Ge merkezi yaptı

Sika, Türkiye'yi çimento katkıları konusunda Ar-Ge merkezi yaptı

İsviçreli Sika Grubu, 20 yıldır bulunduğu Türkiye'yi çimento katkıları konusunda Ar-Ge merkezi yaptı.



Sika'nın Türkiye için yaklaşık 20 milyon Euro yatırım yaptığını belirten Sika Türkiye Genel Müdürü ve Orta Asya ve Hazar Bölgesi Müdürü Bora Yıldırım, Türkiye ile birlikte 25 ülkeye servis vereceklerini söyledi. Yıldırım, İsviçre'nin Türkiye'yi Ar-Ge merkezi yaparak Türkiye'deki çalışanların bilgi birikimine güvendiğini gösterdiğini ifade etti. Haziran ayında bu konuyla ilgili işlem ve yatırımın tamamlanacağını ve servis vermeye başlayacaklarını bildiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Sika Türkiye olarak bize verilen fırsatı, tamamen Türk çalışanların olduğu bir ekiple değerlendireceğiz. Ar-Ge merkezinde çalışmalarını sürdürdüğümüz ürünleri her ülke kendi üretim merkezinde üretecek. Yani Ar-Ge Türkiye'den, üretim ise lokasyonun olduğu ülkede yapılacak. Sika Türkiye'nin ihracatı da artacak."
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye'yi kimyasallardaki Ar-Ge merkezi olarak seçti
Yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren İsviçreli Sika Grubu, 20 yıldır bulunduğu Türkiye'yi çimento katkıları konusunda Ar-Ge merkezi yaptığını açıkladı.
Sika Türkiye Genel Müdürü ve aynı zamanda Orta Asya ve Hazar Bölgesi Müdürü Bora Yıldırım, basın toplantısında, Sika'nın faaliyet gösterdiği beton ve çimento katkılarında Türkiye'yi Ar-Ge merkezi yaptığını, Türkiye ile birlikte 25 ülkeye servis vereceklerini kaydetti.
Ar-Ge hizmetinin Türkiye'den yapılacağını bildiren Yıldırım, İsviçre'nin Türkiye'yi Ar-Ge merkezi yaparak Türkiye'deki çalışanların bilgi birikimine güvendiğini gösterdiğini ifade etti. Haziran ayında bu konuyla ilgili işlem ve yatırımın tamamlanacağını ve servis vermeye başlayacaklarını bildiren Yıldırım, toplamda 16 kişilik bir ekip ile çalışacaklarını söyledi.

Yurtdışından kimse alınmayacak
Bu oluşum için yurtdışından herhangi bir katılım almayacaklarını da belirten Yıldırım, şunları kaydetti: "Sika Türkiye olarak bize verilen fırsatı, tamamen Türk çalışanların olduğu bir ekiple değerlendireceğiz. Bizim Türkiye'deki Ar-Ge merkezinde çalışmalarını sürdürdüğümüz ürünleri her ülke kendi üretim merkezinde üretecek. Yani Ar-Ge Türkiye'den, üretim ise lokasyonun olduğu ülkede yapılacak. Sika Türkiye olarak şu anda yaklaşık yüzde 15 civarında bir ihracatımız var. Ama çimento katkıları ile ilgili üretimimiz yeni başlıyor. Burası Ar-Ge merkezi olduktan sonra çimento katkılarıyla ilgili ihracat zaman içerisinde gelişecek."
Sika'nın hem fiziki koşullara hem de insana yatırım yaptığını belirten Yıldırım, Sika'nın Türkiye için yaklaşık 20 milyon euro yatırım yaptığını bildirdi.

100. YIL İÇİN AR-GE YARIŞMASI
1910 yılında İsviçre'de kurulan Sika, yapı ve endüstri bölümü olmak üzere iki ana alanda faaliyet gösteriyor. Bugün 60'ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye'deki Ar-Ge'ci projelerinden biri, üniversite öğrencileri arasında başlatılan proje yarışması olan `Wın a Trip.' 100. yıl etkinlikleri çreçevesinde geliştirilen organizasyon yıl boyu sürecek. Seçilen altı etkileyici proje içinde kazanan isim, `Yeni Gotthard Tünelinde Şantiye Deneyimi' yaşatmak üzere ödüllendirilecek.
Milliyet


Geri Dön