20 / 04 / 2024

Şile Kent Meydanı için yapılan yıkımlar tamamlandı!

Şile Kent Meydanı için yapılan yıkımlar tamamlandı!

Şile Kültür Merkezi, Şile Spor Merkezi, ve Tarihi Kumbaba Moteli Restorasyonunun ardından Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesi, Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi ile Ağva Sahil Yenileme projeleri start aldı.




İlk 5 yılını alt yapı hizmetleri, ikinci beş yılını proje üretimi ve planlama ile tamamlayan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, üçüncü döneminde bu hizmetlerinin meyvelerini toplamaya başladı. ‘Söz Verdiğimiz Gibi’ sloganıyla yola çıkan Tabakoğlu bu dönemde Şile’nin vizyonunu değiştirecek projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı. Şile-Ağva-Kaynarca ulaşım hattında çalışmalar hızla devam ederken, ilçe merkezinde dev projelerin startı verildi. Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark projesi ve Şile Liman Yenileme projesi başlamış durumda. Ağva’da ise Ağva Kıyı Düzenleme ve Rekreasyon projesi için ilk kazma çoktan vuruldu.         


Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu verdiği sözleri yerine getirmeye bir bir devam ediyor. Şile Kültür Merkezi, Şile Spor Merkezi, ve Tarihi Kumbaba Moteli Restorasyonunun ardından Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesi, Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi ile Ağva Sahil Yenileme projeleri start aldı.


Toplamda 75 Milyon TL’lik yatırımla yapımlarına başlanan 3 dev proje ile Şile’nin çehresini baştan yeniliyor. “Dört Mevsim Yaşanabilir Bir Şile” sloganı ile yola çıkan Başkan Tabakoğlu; “startını verdiğimiz projelerimizin tamamlanması ile Şile’miz dört mevsim yaşanabilir bir konfora kavuşacak ve esnafımız kazanacak. Yenilenen Şile kent meydanı ile Limanımız arasında geçiş güzergahlarını yürüyen merpenlerle destekleyerek, olumsuz topografik yapısına karşı yürüyüş konforunu ve shuttle seferlerle ulaşım rahatlığını sağlayacağız. 600 araçlık katlı otopark projemiz ve Şile Liman projemiz içerisindeki otopark alanımızla yaz aylarında Şile’nin en büyük sorunu haline gelen park sorununu da çözüme kavuşturuyoruz” açıklamasını yaptı.


 


ŞİLE’DE SESSİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI


Başkan Tabakoğlu tarafından bizzat startı verilen ve yıkım çalışmaları devam eden Şile Meydan ve Katlı Otopark Projesi ile Şile yeni bir çehreye kavuşacak. Proje kapsamında Terminal Meydanında yer alan dükkanların ve 50.yıl Lise pansiyonunun yıkım çalışmaları tamamlandı. 11.500m2 alan üzerinde yapılacak proje ile Şile 4 katlı bir otoparka kavuşacak. Katlı Otopark; 493 adet normal araç, 32 adet engelli ve 6 adet elektrikli olmak üzere toplam 531 araç kapasitesine sahip olacak ve ilçenin en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununa büyük ölçüde çözüm sağlayacak.


ALANDA, MEYDAN, TİCARİ BİRİMLER VE İŞLETMELER DE YER ALACAK


Proje dahilinde otopark-meydan ve otopark ticari alanlar arasında asansör bağlantısı bulunacak, 25-135 m2 arası toplam 47 ticari birim kiracıların mevcut dükkânları kategorize edilerek(restrotan-büfe-ticari-m2 vb.) kura sistemi ile dağılımlar yapılacak. 5000m2 yeşil alanın da yer aldığı projenin yapımı 15 ay sürecek.



Şile Belediyesi




Geri Dön