29 / 03 / 2024

Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark projesi şekilleniyor!

Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark projesi şekilleniyor!

Şile’ye ulaşım, sosyal alan ve otopark konusunda büyük avantaj sağlayacak Şile kent Meydanı ve Katlı Otopark projesi tüm hızı ile devam ediyor.




Şile’ye ulaşım, sosyal alan ve otopark konusunda büyük avantaj sağlayacak Şile kent Meydanı ve Katlı Otopark projesi tüm hızı ile devam ediyor. Geçtiğimiz mart ayında Şileli vatandaşların katılımı ile ilk fore kazığın çakılması ile temelleri atılan projenin kazık çakma işlemleri tamamlandı. Kazık  çakma işlemlerinin tamamlanması ile trafiğin rahatlatılması ve trafik akışının sağlanması için proje kapsamında bulunan üst bağlantı yolunun (Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Yeni Teminal alanı arası) yapımına geçildi.


Yol çalışmaları tüm hızı ile devam ederken en hummalı çalışma ise hafriyat taşınması üzerinde yapılıyor. Yerin altında 600 araçlık 4 katlı otoparkın bulunduğu ve Şile’nin trafik sorununa büyük oranda çare oluşturacak proje kapsamında otoparkın temellerinin atılması için yerin kazılmasına devam ediliyor.


Projemizin 20.233 metrekare alan içerisinde otopark-meydan ve otopark-ticari alanlar arasında asansör bağlantımız bulunacak, 25-135 metrekare arası toplam 47 ticari birim kiracıların mevcut dükkânları kategorize edilerek (restoran-büfe-ticari-metrekare v.b) kura sistemi ile dağılımlar yapılacak.


BAŞKAN TABAKOĞLU; ‘MİSAFİRLERİMİZ ŞİLE’NİN KEYFİNİ ÇIKARACAK’ 


Yenilenen Limanla birlikte büyük bir destinasyona sahip olacak olan Şile’de Kent Meydanı, Liman, Şile Kalesi, Şile Feneri ve Kültür Merkezi arasında bir güzergah oluşturularak gerek yürüyen merpenlerle gerekse ring seferlerle vatandaşların yürüyüş konforuna kavuşmasını ve tüm Şile’de ulaşım kolaylığı ile projeler arası geçiş sağlanacak.


Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu: Projelerimizin tamamlanması ile Şile içerisinde oluşturulacak ulaşım ve gezi sirkülasyonunda Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projemizle başlayıp Liman mevkii, sahil, Şile Kalesi, Maşatlık Parkımız, Tarihi Şile Feneri, Kültür Merkezimiz, Spor Merkezimiz ve Kumbaba Moteli ile hemşehrilerimiz ve Şile’yi ziyaret eden misafirlerimiz bir tur keyfi yaşayacak. Sıkılmadan, sosyal aktivitelerle dolu güzergahları ziyaret ederek Şile’nin keyfini çıkarabilecekler. Tüm bu projeler aynı anda faaliyet göstermeye başladığı itibari ile açık hava AVM’si konumunda bir yapıya sahip olacak” sözleri ile Şile’nin gelişimi ve gelecekteki bulunacağı konumu ile ilgili bilgiler verdi.   



Şile Belediyesi



Geri Dön