19 / 04 / 2024

Şile Liman projesi start aldı!

Şile Liman projesi start aldı!

Şile için ‘dev yatırımlar, dev projeler’ sloganıyla yola çıkan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile’ye verdiği sözleri tutmanın mutluluğunu yaşarken, "Projemiz tamamlandığında Şile’nin bu en güzel alanı atıl durumda olmaktan kurtulacak." dedi




Şile için ‘dev yatırımlar, dev projeler’ sloganıyla yola çıkan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile’ye verdiği sözleri tutmanın mutluluğunu yaşarken, ‘ilçemize yeni bir turizm alanı kazandırmaktan mutluyuz. Projemiz tamamlandığında Şile’nin bu en güzel alanı atıl durumda olmaktan kurtulacak. Yaşayan ve turizme hizmet eden çok güzel bir alan kazandıracağız. Söz verdiğimiz gibi çalışmalarımıza başladık. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonar da ilçemiz adına sizlere verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz, herşey daha güzel bir Şile için’ dedi. İnşasına başlanan Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesinin 2016 yılının ikinci yarısında bitmesi hedefleniyor.

 


ŞAHMERDAN ÇALIŞMALARA BAŞLADI


 

Şile'de 1990'lı yıllarda doldurulan alan üzerinde meydan çalışmalarına başladık. Sözleşmeye göre proje büyük mendirek, çekek alanı, küçük mendirek ve liman çanağıyla ve dolgu alanıyla birlikte 120 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Geçtiğimiz günlerde çalışmanın yapılacağı alana yanaşan Şahmerdan isimli yüzer iş makinası çalışmalara başladı.


Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında 100'er metrelik 6 adet iskele ile liman içi güçlendirilecek. Ayrıca misafir teknelerin de rahatlıkla barınabileceği 250 teknelik bir liman kullanımına sunulacak. Proje kapsamında balıkçı barınakları, balık satış üniteleri, sahil güvenlik binası, liman işletme binası, bakım alanları, çekek alanları, festival alanı, spor alanları, eğlence parkları, kaykay alanı, oyun tepeleri, kermes, sirkler ve fuar alanları yeniden tasarlanarak yapılacak.


Alan benzerleri arasından limanı ve modern çevre düzenlemesi ile hemen ayrılırken,vatandaşların en çağdaş ve sağlıklı koşullarda imkan verecek şekilde  inşa edilecek.Şile meydan projesi kapsamında etkinlik alanı 14 bin metrekare olarak belirlendi. Projenin kıyı kısmında ise restoranlar, dinlenme alanları, sosyal mekanlar ve kafeler yer alacak.


Meydan kısmı 10 bin metrekare tasarlanacak ve 11 adet büfe, 2 adet kafeterya, açık ve kapalı restoran, 820 metrelik yürüyüş-koşu parkuru ile bin 100 metrelik bisiklet parkuru yer alacak. Şile Kumbaba Plajı ile Şile Limanı arasındaki 20 hektarlık dolgu alanı ise Koruma ve Kurul tarafından onaylanan projeye göre ana meydan ve gölgeliklerden oluşacak. Projede ayrıca 450 araçlık otopark, 21 otobüs alanı ve 50 bisiklet alanı bulunacak. Dubalı yaya yolunun da yer alacağı projede Kumbaba Plajı kısmına ise soyunma kabinleri, kafeterya, gözetleme kuleleri, WC, duş alanı bulunacak.


Proje tamamlandığında Şile önemli bir turizm destinasyonu daha kazanmış olacak. 90’lı yıllarda doldurularak, kaderine terk edilen atıl alan, yapılan çalışmayla, modern ve estetik bir görünüme kavuşurken, vatandaşların rahatlıkla faydalanabileceği, yaşayan bir Alana dönüşecek.


Şile Belediyesi


Geri Dön