28 / 03 / 2024

Şile'nin imar planı tamamlanıyor!

Şile'nin imar planı tamamlanıyor!

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile'nin Anadolu Yakası'nın en büyük arazi yüzölçümüne sahip ve yoğun orman köylerinin bulunduğu bir yerleşke olduğunu, dolayısıyla sürdürülebilir bir kent olmak için çalıştıklarını anlattı.




Projelerini anlatan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile'nin Anadolu Yakası'nın en büyük arazi yüzölçümüne sahip ve yoğun orman köylerinin bulunduğu bir yerleşke olduğunu, dolayısıyla sürdürülebilir bir kent olmak için çalıştıklarını anlattı. Öncelikle imar plan çalışmaları yaptıklarını ve tüm Şile'nin imar planını şu anda tamamlamak üzere olduklarım aktaran Tabakoğlu, bu planlar ve hedefleri önce yazılı bir stratejik eylem planı haline getirdiklerini söyledi. Şile için belli ekonomik hedefler de koyduldarına dikkati çeken Tabakoğlu, "Şile'yi kıyı ve kırsal olarak ikiye ayırdık. Kıyı Şile'yi, Merkez Şile, Doğu sahili ve Batı sahil kümesi olarak 3'e ayırdık. Kırsal Şile'de ise havza ve orman köylerimizin yoğunlukta olduğu tarımsal nitelikli turizm alanlarımızın ekonomi tammını ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu. Otobana cepheli bir şehirlerarası terminalin inşasını planladıklarını belirten Tabakoğlu, ayrıca 4 mevsim kültür ve sosyal sürekliliği sağlamak adına yaptıkları Kültür Merkezi'ni yakında açacaklarını ifade etti. Tabakoğlu, Şile'yi ziyaret eden insanların taleplerini karşılamak için 2 yarı olimpik yüzme havuzu, koşu parkurları bulunan, bowling, squash, hah saha, fitnes ve basketbol sahası ve salon sporlarının yapüabüeceği spor merkezi inşa ettiklerini söyledi. Başkan Tabakoğlu, projelerin her birinin az 15 milyon lira değerinde olduğuna dikkati çekerek, Şile Liman Projesi üzerinde yaklaşık 8 yıldır çalıştıklarını, bütün bu projelerle Şile'de 10 yıldır yaklaşık 1 milyar lirayı aşan bir yatırım gerçekleştirildiğini aktardı. 


Belediye Başkanı Can Tabakoğlu "Şile'de 10 yılda 1 milyar lirayı aşan yatırım gerçekleştirildi. Aynı hızla ilçemizdeki yatırımların süreceği kanaatindeyim" dedi. 



Türkiye Gazetesi


Geri Dön