28 / 03 / 2024

Şili ile inşaat sektöründe işbirliği yapılacak!

Şili ile inşaat sektöründe işbirliği yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Şili Büyükelçisi Fernando Varela Palma’yı kabul etti. Bakan Güllüce, Şili ile her alanda işbirliğine önem verdiklerini ifade etti.



Şili’nin depreme karşı tecrübelerin ülkemizden ileri olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, “Deprem öncesi yapılacakların çok önemli bir kısmı Bakanlığımızın alanına giriyor. Biz binalarımızın bir kısmının eskimesi bir kısmının da kalitesizliği veya depreme uygun yapılmaması dolayısıyla depremde büyük kayıplar veriyoruz. Şili’nin biraz daha bizden bu konuda iyi olduğunu biliyorum. Biz bu depremle ilgili olarak şu anda bir seferberlik başlattık ve şehirleri dönüştürmeye başladık. Bu konuda da birlikte teknik işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum. Şili’ye teknik bir heyet gönderebiliriz” dedi.


Bakan Güllüce, inşaat malzemeleri hususunda Türkiye’nin çok yüksek kaliteyi ve çok iyi bir fiyat ortalamasını yakaladığını söyledi.


Bakan Güllüce, “Şili ile birlikte Latin Amerika'da bizim firmalarımızı götürebiliriz. Şilili firmalarla, Latin Amerika'da iş yapabiliriz. Yani Türk Şili ortaklığıyla diyelim ki Bolivya'da, diyelim ki Brezilya'da, herhangi bir Latin Amerika ülkesinde birlikte nasıl biz şimdi dünyanın bütün ülkelerinde inşaat yapıyorsak Latin Amerika'da iki tarafın da kazanacağı bir sisteme götürebiliriz” dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön