18 / 04 / 2024

Şili'deki Volcano Otel tasarımı ile dikkat çekiyor!

Şili'deki Volcano Otel tasarımı ile dikkat çekiyor!

Güney Amerika ülkesi Şili'deki Patagonya yağmur ormanları içinde yer alan bir otel, görenleri büyülüyor. El değmemiş ormanların, birbirinden farklı hayvanların yer aldığı bu doğa şöleninin ortasında kurulu Volcano Otel, film setlerini aratmıyor.



Güney Amerika ülkesi Şili'deki Patagonya yağmur ormanları içinde yer alan bir otel, görenleri büyülüyor. El değmemiş ormanların, birbirinden farklı hayvanların yer aldığı bu doğa şöleninin ortasında kurulu Volcano Otel, film setlerini aratmıyor. Adı "Volkan" olmasına rağmen, zirvesinden aşağıya şelale akan bu sıradışı otele girmek isteyen ziyaretçiler, resepsiyona ulaşabilmek için bir asma köprüden geçmek zorunda. Yapımında tamamen taş ve tahta kullanılan otel, insan yapımı bir volkan temasında inşa edilmiş. Ancak asma köprüden geçip içeri geçildiğinde karşılaşılan 5 katlı otel, 13 küçük odası, tahta bar ve restoranıyla müşterilerine tamamen doğal bir tasarım sunuyor. 


HOBBİT DİYARI GİBİ... 

Otelin aktiviteleri arasında ise yine yağmur ormanları içinde hiçbir düzenleme yapılmadan oluşturulmuş mini golf sahası, at biniciliği, Güney Amerika nehirlerinde rafting etkinlikleri, tırmanış sporları ve And Dağları çevresindeki tur etkinlikleri yer alıyor. Üstelik çevresindeki geniş yağmur ormanı, geyikgiller familyasının 33 santimetrelik boyu ile en küçük üyesi olma özelliği taşıyan Pudu'ların yaşadığı tek bölge olarak biliniyor. Küçük ve tahtadan pencere, kapı ve duvarlarıyla Hobbit diyarını andıran otelde konaklamanın gecelik fiyatı 150 ila 260 sterlin (570-988 lira) arasında değişiyor. Bölgedeki otellerin fiyatlarının bin 200 sterlin civarında olduğu belirtiliyor. 


Sabah


Geri Dön