26 / 04 / 2024

Silikon Vadisi Gebze'de beklenen hareketliliği yaratmadı!

Silikon Vadisi Gebze'de beklenen hareketliliği yaratmadı!

Gebze Muallimköy'de yapılacağı açıklanan Silikon Vadisi projesi Gebze'de beklenen hareketliliği yaratmadı. Bölgede faaliyet gösteren emlak uzmanları herhangi bir talep yoğunluğunun oluşmadığını söylüyor...



Bilişim, telekomünikasyon, teknoloji alanında araştırma ve faaliyet gösteren şirketlerin buluşacağı Silikon Vadisi projesinin bu yıl içinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü arazisinde kurulacağı açıklanmıştı. Bölgeye ciddi hareket getirmesi öngörülen projenin yankıları şimdilik hissedilmiyor. Bölgede faaliyet gösteren emlak uzmanları projenin açıklanmasının ardından taleplerde herhangi bir yoğunluğun olmadığını söylüyorlar. 


Proje halka doğru tanıtılamadı

Silikon Vadi projesinin halka doğru tanıtılmadığını söyleyen Reality World ARC Gayrimenkul Broker'ı Kurultay Gerze, "Bir kaç gün önce projenin yapılması planlanan bölgeye gittim. Şu an itibariyle herhangi bir çalışma yok. Kısa vadede bu projenin yapılacağını sanmıyorum. Uzun vadeli bir süreç olacak bence. Bölge halkı da projeyi tam anladığı söylenemez. Silikon Vadisi projesinin yapılacağı mevkiye yakın konumda  arsa ve dairesi olan vatandaşlar var ve mülklerini rayiç bedellerle satmaya devam ediyorlar" diye konuştu.


Arsa ve konutlar hala rayiç bedelden satılıyor

Bölgede şu an itirabiyle arsa metrekare fiyatlarının 700 TL olduğuna dikkat çeken Kurultay Gerze, konutların ise metrekaresi bin ile bin 200 TL'den satışa sunulduğunu söyledi. Silikon Vadisi projesi ile bu fiyatların minimum yüzde 50 artacağını öngören Gerze, "Şu anda elinde arsa ya da dairesi olan bölge halkının bir kısmı mülklerini rayiç bedelden satışa çıkarırken bir kısmı da satmaktan vazgeçip daha da değerlenir diye elinde tutuyor"dedi. 


Herhangi bir talep yoğunluğu yok

Silikon Vadisi projesinin ilk açıklandığında Gebze'de bir hareketlilik yaşansada şu an herhangi bir talep yoğunluğunun olmadığına dikkat çeken Gerze, "Proje ilk açıklandığında oldukça ses getirdi. Fakat bugün konut yatırımcılarından herhangi bir talep yok. Sanırım proje vatandaşlar tarafından tam anlaşılamadı ya da yeterince iyi tanıtılamadı" ifadesinde bulundu.


Daha hızlı ilerleyen bir proje olsaydı etkisi hissedilirdi

Remax Uzman Gayrimenkul Danışmanı Selim Kaplan ise, "Silikon Vadisi çok yavaş ilerleyen bir proje. Ondan dolayı bölgeye şu anda herhangi bir hareketlilik katmadı. Eğer hızlı ilerleyen bir proje olsaydı etkileri daha yoğun hissedilirdi. Gebze'de Tatlı Kuyu Vadisi projesi de var. Oldukça büyük bir proje. 5 senedir tamamlanamadı. 5 yıl önce proje açıklandığında konut ve arsa fiyatları birden arttı. Fakat proje ilerlemeyince fiyatlar tekrar düştü. Silikon Vadisi projesinde de aynı durum söz konusu. Uzun zamandır konuşuluyor. İlk ortaya atıldığında bölgede bir hareketlilik oldu ama herhangi bir çalışma başlamayınca etkisini yitirdi" şeklinde konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön