29 / 03 / 2024

Silikon Vadisi ofisleri denizin üzerinde kuruluyor!

 Silikon Vadisi ofisleri denizin üzerinde kuruluyor!

Silikon Vadisi’nde “Blueseed Co.” adıyla kurulan bir şirket yeni trendlerin peşinde koşmak için farklı bir yola başvurmaya hazırlanıyor. Ama Google’ın çalışma ofislerinden yola çıkılarak hazırlanan ofisler vadide değil, denizin üzerinde kuruluyor olacak



Googleplex olarak adlandırılan ofis sistemleri bir gemi düzeninde inşa edilecek. Bu girişimin sebebi çalışma vizesi sorunu yüzünden ABD’ye giriş yapamayan yabancı beyinleri vadiye çekmek. ABD’de H-1B kodlu çalışma vizesinin yıllık kontenjanının kısa sürede tamamlanmasıyla ülkeye giriş yapmakta zorluk çeken mühendislerin ABD’ye giriş yapma hakkı olmaksızın pasaportlarıyla San Francisco açıklarında denizde yaşaması ve çalışmasına ortam sağlanacak. Yabancı beyin savaşına giren Google, Apple, Facebook gibi devlerin yanı sıra platformda onlarca vadi merkezli şirketin ofis tutması bekleniyor.


Blueseed platformunun 1.000 çalışana ev sahipliği yapması planlanıyor. Buna karşılık otoriteler yine de bu operasyonla ilgili ABD’nin ‘girişimcilik’ vizesi adlı bir çalışma yapabileceğini anımsatıyor.

Milliyet


Geri Dön