19 / 03 / 2024

Silivri Devlet Hastanesi'nin altyapısı yenileniyor!

Silivri Devlet Hastanesi'nin altyapısı yenileniyor!

Silivri Devlet Hastanesi'nin teknik altyapısı baştan aşağı yenileniyor



Doktor eksikliğinden dolayı Ergenekon sanıkları tarafından sevk merkezi gibi kullanılan Silivri Devlet Hastanesi'nin teknik altyapısı baştan aşağı yenileniyor. Doktor açığını Sağlık Bakanlığı'nın 33 uzman hekim atamasıyla büyük ölçüde kapatan hastane, şimdi de altyapı yatırımına kavuşuyor. 
 
Geçen ayki sel felaketi sırasında önemli cihazların bulunduğu zemin katını su basan hastanede, bir aydır ameliyat yapılamıyor ve yatan hasta kabul edilmiyordu. Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Özel İdaresi, yaklaşık 2 milyon liralık altyapı yenilemesi için düğmeye bastı. Bozulan cihazların tamir edilmesinin yanında hastaneye çok sayıda yeni cihaz alınacak. Böylece, açık kalp ameliyatları ve organ nakilleri dışında tüm operasyonların rahatlıkla yapılabilmesi sağlanacak.

Selden sonra hastanede bulunan görüntüleme cihazları, elektrik panoları, laboratuvar, ultrason, röntgen cihazları, çamaşırhane ve klima santralı büyük hasar görmüştü. Hastane binası hem elektrik almada hem de ısınmada problem yaşıyor. Ayrıca ameliyatlar ve yatan hasta kabulü son bir aydır yapılmıyor. Bütün bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için Sağlık Bakanı Recep Akdağ geçtiğimiz günlerde hastaneyi ziyaret etti ve altyapı için ödenek gönderileceğini söyledi. Şu anda İl Sağlık Müdürlüğü'nde olan 1,5 milyon TL'lik ödenek, Silivri ile birlikte selden etkilenen Çatalca ve Büyükçekmece devlet hastaneleri arasında paylaştırılacak. Silivri Devlet Hastanesi, bu paranın 800 bin TL'lik kısmını alacak.

Öte yandan hastane yapımını gerçekleştiren ve henüz Sağlık Bakanlığı'na devretmeyen İstanbul İl Özel İdaresi de eski ortamın tekrar oluşturulması için çalışmalar başlattı. Müteahhit ve ekspertiz ile bir araya gelen idare, zararı tespit edip altyapıyı yenileyecek.

Yeni dönemde hastanenin radyoloji bölümüne normal röntgen, böbrekler ve idrar yollarının diğer bölümlerinin röntgen incelemesi olan IVP, iç organların görüntülenmesine yardımcı olan ultrasonografi, kemik yoğunluğu ölçümünü yapan kemik dansitometresi, büyük damarları incelemede kullanılan ve damar içi kan akımı hakkında bilgi veren doppler ultrason cihazları alınacak. Silivri Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Doğum, Çocuk Servisi, KBB, Göz, Ortopedi, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Nöroloji servisleri bulunuyor.
Çağlar AVCI/Zaman


Geri Dön