28 / 03 / 2024

Silivri Gümüşoğlu Pasajı'nda yıkımlar tamamlandı!

Silivri Gümüşoğlu Pasajı'nda yıkımlar tamamlandı!

Silivri sahilinde can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan Gümüşoğlu Pasajı’nın yıkımı, Silivri Belediyesi ve İBB ekipleri tarafından başarıyla tamamlandı. Yollar temizlenerek, yaya ve araç trafiğine açıldı.




Kamulaştırma çalışmaları 6 yıldır devam eden, Silivri sahilinde can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan Gümüşoğlu Pasajı, Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ortadan kaldırıldı. Üç gün süren başarılı yıkım çalışmasının ardından, moloz yığının ortadan kaldırılması için ekipler bölgede düzenleme çalışmaları başlattı. Açıkta kalan demirlerin ve büyük moloz parçalarının can ve mal güvenliğini tehdit etmesine fırsat vermeden harekete geçen İBB ve Silivri Belediyesi ekipleri, inşaatlardan kalan molozların kısmı olarak tesviyesini yaptı. Çalışmaların ardından; Sanatkârlar Caddesi – Özgür Sokak kesişimi, Atatürk Caddesi- Rabia Sokak kesişimi ve Başkomutan Caddesi – Çilingir Sokak kesişimi yaya ve araç trafiğine açıldı. Tarihi kısa köprünün restorasyon çalışmaları ve dere ıslah çalışmasının sonlanmasıyla, bölgede düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek.



Silivri Belediyesi



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Kamulaştırma çalışmaları 6 yıldan beri süren, Silivri sahilinde can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturduğu görülen Gümüşoğlu Pasajı, Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ortadan kaldırıldı. Üç gün süren  yıkım çalışması sonrasında oluşan moloz yığının ortadan kaldırılması için ekipler bölgede düzenleme çalışmaları başlattı.



Açıkta kalan demirlerin ve büyük moloz parçaları sonrası   inşaatlardan kalan molozların  tesviyesini de  yapıldı. Çalışmaların ardından; Sanatkârlar Caddesi – Özgür Sokak kesişimi, Atatürk Caddesi- Rabia Sokak kesişimi ve Başkomutan Caddesi – Çilingir Sokak kesişimi yaya ve araç trafiğine açıldı. Tarihi kısa köprünün restorasyon çalışmaları ve dere ıslah çalışmasının sonlanmasıyla, bölgede düzenleme çalışmaları tamamlanacak.



Anayurt


Geri Dön