29 / 03 / 2024

Silivri Kavaklı'da hangi yatırımlar yapılacak?

Silivri Kavaklı'da hangi yatırımlar yapılacak?

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında Kavaklı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahallede yapılan ve 2016 yılında yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.




Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında geçtiğimiz akşam Kavaklı Mahallesi sakinleriyle buluştu. Yıl boyunca yapılan çalışmaları anlatan Başkan Işıklar, söz verdiği mahalle sakinlerinden yaşadıkları yer ile ilgili eksikleri ve önerileri dinledi. Silivrili muhtarlar toplantıda Işıklar’ı yalnız bırakmadı.


IŞIKLAR: “İLÇEMİZ GİDİLECEK, GÖRÜLECEK VE YAŞANACAK BİR İLÇE OLARAK KALACAK”


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bütün mahallerde yaptığımız toplantılarımızda gelip buraya Silivri Belediyesi olarak ne yapmışız? Neyi yapmıyoruz? Hangi hizmete öncelik verelim? Ne yapalım, hangisi olsun bunu beraber konuşarak yapalım istiyoruz. Halkımızla beraber, katılımcı bir anlayışla, herkesin fikrini alan, ortak akılla hareket ettiğimiz sürece daha az yanlış yaparız. Sonsuz kaynaklarımız yok ama Silivri’nin her noktasını koruyarak, yağmalamalara engel olarak yaşanabilir bir Silivri sağlayacağız. İstanbul’da betonlaşmanın set çekildiği yer Silivri olacak. Hizmet sektörleri, denizi, tarımı, insan hareketiyle ekonomik ve sosyal canlılığı sağlamamız lazım. İlçemiz gidilecek, görülecek ve yaşanacak bir yer olarak kalacak. Bu toprakları koruyarak geleceğe taşıyacağız.”


KAVAKLI MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?


Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Kavaklı Mahallesi Çetince Sokak, Yapıt Çıkmazı Sokak, Güleç Sokak ve Beykoz Caddesi’nde asfalt imalat ve tamir işleri yapıldı. İncekum Sokak, Emin Koç Çeşme Yolu, Karataş Sokak, Yenici Mehmet Sokak, Sarıca Sokak, Davet Sokak, Deymer Sokak ve Kebir Sokak’ta toplam 66.280 m² tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Selanik Caddesi, Gülbahçe Sokak, Flamingo Yolu ve Terzi Sokak’ta parke ve küp taş tamir işleri yapıldı. Dumlupınar Sokak ve Ababil Sokak, Emin Koç Çeşmesi, 5006. Sokak, İzan Sokak ve Yenici Mehmet Sokak’ta yağmursuyu hattı yol geçişi imalatı yapıldı. Kavaklı Mahallesi Yemin Sokak, İhya Sokak ve Karasu Sokak ile Hürriyet Mahallesi Hutbe Sokak Yağmursuyu Hattı imalatı yapıldı. Gülbahçe Sokak’ta aydınlatma çalışması gerçekleştirildi. Kavaklı Spor Kulübü binasının çatı tamiri yapıldı. Mahallede bulunan spor sahası ve etkinlik alanı yapılan düzenleme çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuştu. Parklar, okul ve sağlık ocağı çevresi yeşil alanların ilaçlama, budama, sulama, çim ve ot biçme çalışmaları belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Futbol Sahasında çimlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Kavaklı Ortaokulu’na 130 kg sıvı deterjan, 80 adet rulo çöp torbası ve 620 kg boya verildi.


2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK?


Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; 600 Cadde ve Bilgehan Sokak’ta asfalt, Gülbahçe Sokak’ta kaldırım ve asfalt imalatı yapılacak. Özgür Atalay Çocuk Parkı’nda yenileme çalışması gerçekleştirilecek.



Silivri Belediyesi


Geri Dön