10 / 05 / 2024

Silivri Koldaş Fabrikası 3.5 milyon TL'ye satılıyor!

Silivri Koldaş Fabrikası 3.5 milyon TL'ye satılıyor!

Silivri 2.İcra Dairesi, İstanbul İli, Silivri ilçesinde bulunan 5.171,35 metrekare Koldaş Fabrika binasını satışa çıkardı. Koldaş Fabrika binasının bedeli 3 milyon 536 bin 37 TL olarak belirlendi.



T.C SİLİVRİ 2.İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: İstanbul İl, Silivri İlçe, Selimpaşa Mahallesi 660 Ada 13 parselde arsa vasfındaki taşınmaz. 


Adresi: İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, 610.Cadde, 6162 Sokak No:8-10'da kain 660 Ada, 13 no ile kayıtlı "Arsa" niteliğindeki parsel ve üzerinden mevcut olan Koldaş Fabrika binasının tamamıdır. 


Yüzölçümü: 5.171,35 metrekare


Arsa Payı: Tam


İmar Durumu: Silivri Belediye Başkanlığı, Plan ve Proje Müdürlüğünün 23.01.2014 tarihli yazısına göre; İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, 660 ada, 13 nolu parsel, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, Emsal: 0.50 , yapılaşma şartı ile "Konut Dışı Çalışma Alanında" kaldığı belirtilmiştir. Bu alanlarda otel, motel, kafeterya, apart otel, hastane, özel okul, dershane, öğrenci yurdu, iş merkezi, kat otopark ve trafo binaları vb. özel mimari özelliği olan prestijli binalar yapılabilir. Birinci sınıf gayri sıhhi yapılamaz. İkinci ve üçüncü sınıf gayri sıhhi müesseseler yapılabilir. Konut dışı kentsel çalışma alanlarında gayri sıhhi müesseselerin yapımına müsaade etmeden önce taşınmaz sahibinden parseline kuracağı tesis ile ilgili kuruluşlardan gayri sıhhi müessese raporu alınmalıdır. Parsel için, 18.08.2011 tarihli Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenmiştir. Parsel ve çevresinde İBB tarafından Selimpaşa Ortaköy ve Kavaklı Tem Otoyolu Güneyi, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hazırlanmış olup bu planda 660 ada 13 parsel, "Sanayi" alanı olarak planlanmıştır. Ancak Selimpaşa Ortaköy ve Kavaklı Tem Otoyolu Güneyi Nazım İmar Planı için İBB ye yapılan itirazlar sonucu İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 09.07.2013 tarih ve 313/1127 nolu raporuna göre 1/5000 ölçekli planın daha önceki planlardaki yapılaşma değerleri, bölgede yapılan imar uygulamaları dikkate alınarak revizyonunun hazırlanması, 1/5000 ölçekli plan revize edilinceye kadar meri 1/1000 ölçekli planlar doğrultusunda uygulama yapılmasına karar verilmiş olup, 660 ada 13 parselin şu an Emsal:0,50 "Konut Dışı Kentsel Alanı" olarak imar durumu bulunmaktadır.


HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz; İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, 610. Cadde, 6162 Sokak, No:8-10' da kain, 660 ada, 13 no ile kayıtlı "Arsa" niteliğindeki parsel ve üzerinde mevcut olan Koldaş Fabrika binasının tamam'ıdır. Ana Gayrimenkul : Söz konusu parsel üzerinde, Koldaş Fabrika binası bulunmaktadır. Taşınmaz konum olarak, Selimpaşa  TOKİ  Emlak Konutlarının 550 m batısında yer almaktadır. Selimapşa Merkeze ve D-100 Karayoluna 2,5 km mesafededir. Yakın çevresinde tarımsal amaçlı kullanılan parseller ve sanayi yapıları bulunmaktadır. Parsel üç yola cepheli olup çevresi duvar ve tel çit ile sınırlandırılmıştır. Fabrika girişinde takribi 6,5 m2 güvenlik binası ve iç kısımda trafo binası bulunmaktadır. Parsel üzerindeki yapı için 18.08.2011 tarihli 1.167,15 m2 alan için Yapı Kullanma İzin Belgesi alınmıştır. Fabrikada güvenlik kamera sistemi bulunmaktadır. Parsel içi fabrika çevresi zemini betonarmedir. İdare Binası: 301,00 m2 brüt alanlıdır. Zemin+Ara katlı olarak inşa edilmiştir. Zemin kat ; 88,00 m2 , Ara kat ise ; 213,00 m2 brüt alanlıdır. İdare kısmı fabrika binasının iç kısmında bulunmakta olup ara kata iç kısımdan merpen ile çıkılmaktadır. Zeminde, mutfak, yemekhane ve Wc hacimleri, ara katta ise muhasebe, ihracat departmanı, müdür odası, mutfak, dinlenme odası, toplantı odası, mescit, Wc hacimlerinden oluşmaktadır. Malzeme özelliği olarak : İdari kısım yer döşemesi laminat parke, duvarlar saten boya, tavanlar asma tavandır. Klimalar mevcuttur. Mutfak dolapları laminat tezgah granittir. İç kapılar ahşap, pencereler ahşap görünümlü PVC doğramadır. İdari kısım iyi malzeme özelliklerine sahiptir. Kombi mevcuttur. Fabrika Binası : Mahallinde toplam brüt alanı : 2.771,65 m2 dir. Bodrum+Zemin+Ara kattan ibarettir. Bodrum kat ; Yapı Kullanma İzin Belgesinde 64,65 m2 brüt alanlıdır. Bu kat yapılan keşifte görülememiştir. Zemin kat ; Mahallinde, idare binası altı mutfak ve yemekhane hariç 2.442,00 m2 brüt alanlıdır. Üretim kısmı ve sevkiyat kısmından ibarettir. Yan parselle beraber birleştirilerek fabrika kısmı da sonradan büyütülmüştür. Ara kat ; 265,00 m2 brüt alanlıdır. Projesinde bu kat bulunmamaktadır. Fabrika betonarme prefabrik sistem inşa edilmiştir. Tavan çelik konstrüksiyon üzeri sandviç panel ile kaplanmıştır. Yer döşemesi endüstriyel zemin betonudur. Fabrika kısmı saçak yüksekliği 8,50 m, tavan yüksekliği 10.47 m' dir. Giriş kısmında 2 adet otomatik açılır kapı bulunmaktadır. Standart malzeme özelliklerine sahiptir. Fabrika binasına bitişik toplamda takribi 220 m2 alanlı sundurma çatılı 2 depo bulunmaktadır. Yangın merpeni mevcuttur.


KIYMETİ: 3.536.037,50TL.

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : 1- 1 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır(TEDAŞ lehine 99 Yıllığına, 1 TL. Bedelle ) (Başlama tarihi:08/03/2010 )

2- Başkaca bilgiler Tapu kaydında ve dosyasında mevcuttur.


1. Satış Günü : 15/07/2015 günü 11:00 - 11:10 arası

2. Satış Günü : İcra ve İflas Kanunun 133. Maddesine göre tekrar ilana çıkmış olup taşınmaza ikinci satış günü verilmemiştir taşınmaz İcra ve İflas Kanunun 133. Maddesine göre ihale alıcılarının ihale bedelini yatırmaması üzerine tekrar ihaleye çıkarılmış olup taşınmazın ikinci ihale günü yoktur. Taşınmaza 1 satış günü verilmiştir, istekli çıkmaması halinde ihale düşürülecektir.


Satış Yeri : SİLİVRİ 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KALEMİ SİLVRİ İSTANBUL


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.( taşınmaz İcra ve İflas Kanunun 133. Maddesine göre ihale alıcılarının ihale bedelini yatırmaması üzerine tekrar ihaleye çıkarılmış olup taşınmazın ikinci ihale günü yoktur. Taşınmaza 1 satış günü verilmiştir, istekli çıkmaması halinde ihale düşürülecektir.)


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/31 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.26/06/2015



Geri Dön