19 / 04 / 2024

Silivri Ortaköy Mahallesi'nin meydanı düzenlenecek!

Silivri Ortaköy Mahallesi'nin meydanı düzenlenecek!

Silivri'de yer alan Ortaköy Mahallesi Halk Toplantısı’nda daha büyük bir cami yapılması ve mevcut caminin yerine meydan düzenleme projesinin hayata geçirilmesi konusunda ortak karar çıktı.



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Halk Toplantılarına Ortaköy Mahallesi ile devam etti. Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda Işıklar, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar ve Ortaköy’de yapılması düşünülen projeleri paylaşarak mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerini aldı.


IŞIKLAR; “DÜĞÜN SALONUMUZ YAZ DÜĞÜNLERİMİZE YETİŞECEK”


Başkan Işıklar Ortaköy’de gerçekleştirdiği konuşmasında; “Halk toplantılarımıza altı yıldır aralıksız devam ediyoruz. Yaptığımız işlerin geriye dönük takibi ve ortak kararların alınması konusunda bu toplantıları çok önemsiyoruz. 35 mahallemiz var, sizlerle buluşmaktan ve görüşlerinizle projelerimizi hayata geçirmekten keyif alıyoruz. Farklılıklarımızı zenginlik sayarak, ayırmadan, kişinin doğumundan ölümüne hayatının her anında yanında olan belediyecilik anlayışını hayata geçirdik. Siz kadınlarımızı bu toplantılarda görünce, ilçemizle gurur duyuyorum. Karşı cinsi yok sayan, eşit görmeyen anlayıştan öte; biz sorunlarımızı beraber çözme konusunda birlik ve beraberlikle hareket edeceğiz. Bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Düğün Salonu inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Işıklar; “Düğün salonu inşaatımız bağışçı firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılarla bağlantılı olarak yavaşladı. Bu ayın sonuna kadar inşaata tekrar başlayarak Mayıs ayında düğün salonunu tamamlayacağını konuştuk. Eğer çalışmalar başlamazsa inşaatı biz devam ettirerek, binayı yaz aylarına kadar tamamlayıp sizlerin hizmetine açacağız” dedi. 


MAHALLE SAKİNLERİNDEN IŞIKLAR’A TAM DESTEK


Gerçekleşen toplantıda, Başkan Işıklar’ın Ortaköy Meydanı’nda bulunan caminin 260 metre ileriye taşınarak, mevcut alanın yeşil alan olarak meydana dönüştürülmesi projesi mahalle sakinleri tarafından tam destek gördü. Işıklar; “Konu ile ilgili hassasiyeti biliyorum. Yanlış anlaşılmalara çekilmek istenebilir ama bizim niyetimiz belli. Sizlerin onayı olursa; yapı olarak da yeterli sağlamlıkta bulunmayan mevcut camimizi 260 metre ileriye taşıyalım ve ilk Cuma namazının ardından da eskisini yıkarak, o bölgeyi büyük bir meydana dönüştürelim istiyoruz. Mevcut caminin etrafındaki dükkânlarımız iş yapar hale gelsin, merkezde yaşanan trafik ve otopark sorunumuzu da çözmüş olalım. Yeni yapacağımız cami çok daha büyük, otopark alanları ve tüm müştemilatıyla ihtiyacımızı karşılayacak şekilde olacak. Bu projemizi hayata geçirirsek, Ortaköy’e büyük bir değer kazandıracağız” dedi. Işıklar’ın projesine alkışlarla destek veren mahalle sakinleri, talep ve önerilerini dile getirdi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu da mahallede yapılması planlanan diğer projeler konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Silivri Belediyesi


Geri Dön