19 / 04 / 2024

Silivri Selimpaşa Meydanı'na yeni düzenleme!

Silivri Selimpaşa Meydanı'na yeni düzenleme!

Silivri Belediyesi Selimpaşa Meydan Düzenleme çalışmaları kapsamında Selimpaşa Meydanı genişletilerek seyir terasları, dinlenme alanları ve parklarıyla modern bir görünüme kavuştu.




Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bölgede sosyal ve ekonomik canlılık yaratmak amacıyla tüm mahallelerde olduğu gibi Selimpaşa Mahallesi’nde de meydan düzenleme çalışmaları başlatmış, düğün salonunun yıkılarak meydana katılması konusunda hemşerileriyle halk toplantısında ortak karar almıştı. Düzenleme çalışmaları kapsamında Selimpaşa Meydanı genişletilerek seyir terasları, dinlenme alanları ve parklarıyla modern bir görünüme kavuştu. 


NELER YAPILDI? 

Toplam 7800 metrekare alan üzerinde, 2400 metrekare sert zemin düzenlemesi, 2455 metrekare yol düzenlemesi, 2700 metrekare yeşil alan düzenlemesi ve 35 metrekare de dikey bahçe uygulaması yapıldı. Proje kapsamında; kaldırımlarda granit plak taş, granit bordür, yollarda  granit küp taş, bazalt küp taş, meydanda ve havuz çevresinde  granit plak taş, granit küp taş, bazalt küp taş, mermer küp taş, granit tamburlanmış taş, bazalt tamburlanmış taş, mermer tamburlanmış taş ve granit bordür kullanılmıştır. Tepede ve üçgen refüjde çim derzli kayrak uygulaması yapılmıştır. Teraslara, üçgen refüje ve havuz çevresinde farklı modellerde beton oturma grupları ve çöp kovaları yerleştirildi. Proje kapsamında elektrik tesisat ve sulama tesisat işleri de belediye ekipleri tarafından yapıldı. Mevcut Atatürk Anıtı’nın yeri de aydınlatma ve düzenleme çalışmalarıyla yenilendi. 


Silivri Belediyesi



Geri Dön