26 / 04 / 2024

Silivri ve Çatalca'daki tapu sorunu bitiyor!

Silivri ve Çatalca'daki tapu sorunu bitiyor!

Hümüketin yeni yasa tasarı ile Silivri ve Çatalca'daki tapu sorunu bitiyor. Çatalca ve Silivri'nin bazı köylerinde 2003'ten önce yapılan binaların bulunduğu araziler, kullanıcılarına satılacak.




Kapsamı genişletilen Vergi ve SSK prim borçlarını yeniden yapılandıran yasa tasarısı, TBMM'ye yasa teklifi olarak sunuldu. Bu yeni kanun tasarısı ile Silivri ve Çatalca'daki mülkiyet sorunu ortadan kalkacak.


Geçmişi 130 yıl önceye kadar dayanan mülkiyet sorununun yaşandığı Çatalca ve Silivri'nin bazı köylerinde 2003'ten önce yapılan binaların bulunduğu araziler, kullanıcılarına satılacak. 


Hangi bölgelerde geçerli?

Bu yeni tasarı ile İstanbul'un Silivri ilçesine bağlı olan Sayalar, Danamandıra ve Çaydere köyleri ile Çatalca ilçesine bağlı olan Hallaçlı, Gümüşpınar, Aydınlar, Karamandere ve Yaylacık köylerinin eski köy yerleşim alanları ile Çatalca ilçesinin Binkılıç Mahallesi'nin yerleşim alanında üzerinde vatandaşlara ait ev, ahır ve müştemilatları bulunan Hazineye ait taşınmazların yüzölçümü 5 bin metrekareye kadar olan kısmı, kullanıcılarına veya bunların kanuni hedeflerine rayiç bedel üzerinden doğrudan satılabilecek. Sadece bu alanların 19 Temmuz 2003'ten önce kullanılıyor olması ve kullanımın devam ediyor olması şartı aranacak. 


Silivri

  1. Sayalar
  2. Danamandıra
  3. Çaydere


Çatalca

  1. Hallaçlı
  2. Gümüşpınar
  3. Aydınlar
  4. Karamandere
  5. Yaylacık 
  6. Binkılıç Mahallesi



İstanbul


Geri Dön