23 / 04 / 2024

Silivri yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Silivri yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: " Silivri, bugün itibarıyla birçok açıdan çevre il ve ilçelerden avantajlı bir konumda bulunuyor. İlçe, yerli ve yabancı birçok yatırımcının yeni gözdesi olmaya devam diyor." dedi.



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  " Silivri, bugün itibarıyla birçok açıdan çevre il ve ilçelerden avantajlı bir konumda bulunuyor. İlçe, yerli ve yabancı birçok yatırımcının yeni gözdesi olmaya devam diyor." dedi. İşte Özcan Işıklar'ın gözünden Silivri...


İstanbul ve Trakya'nın gelişime açık ilçeleri arasında gösterilen Silivri, bugün itibarıyla yerleşim, imar, altyapı, eğitim, turizm, tarih, sanayi ve coğrafî konumu açısından, çevresindeki birçok il ve ilçeden avantajlı bir konumda bulunuyor. Tüm bu avantajları bünyesinde toplayan Silivri, her tür gelişime açık bir ilçe olarak tanınıyor. Silivri, gerek sosyal sorumluluk projeleri, gerekse sanayi ve eğitim alanındaki projeleriyle ülkemizde örnek gösterilecek ilçeler arasında başı çekiyor. İlçede Türkiye'nin mozaiğini görmek mümkün. 81 ilden vatandaş, farklı kültürlerden birçok insan bugün yaşamak için Silivri'yi seçmiş durumda. 


Silivri tarımıyla, sanayisiyle, turizmi ve hizmet sektörleriyle birbiriyle çelişmeden gelişen ender bölgelerden biridir. İlçemiz; düzenli sanayileşme ve keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi mekanıyla, İstanbul'un yoğun yaşantısından uzak ve bir o kadarda hızla gelişmekte olan projeleriyle yerli ve yabancı birçok yatırımcının yeni gözdesi olmaya devam etmektedir.


İstihdam yaratacak projeler üzerinde çalışıyoruz 


Vatandaşların giderek değişen ihtiyaçları ve talepleri göz önüne alındığında bulunduğu bölgeye hizmet sunan yerel yönetimlerin hizmetlerinde de çeşitlenmeye Hızlı gelişen projelerle ilçe, yerli ve gitmesi kaçınılmazdır. Bu perspektiften bakıldığında belediyeler de günümüzde sadece alt ve üst yapıyı şekillendiren kurumlar değildirler. Belediyelerin yerel kalkınmadaki rolü artık giderek artıyor. Bugün itibarıyla belediyeler yereldeki paydaşları ile bölgelerinin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projeler üretiyor. Bu sebeple bizler de sanayici, çiftçi, girişimci ve yatırımcıların yanı sıra bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünü artıracak ve istihdam yaratacak projeleri üzerinde çalışıyoruz. 


Bölgenin en önemli sıkıntılarından biri olan istihdam sorununun çözümü için kurduğumuz Kariyer İstihdam Ofisi yerel yönetimlerin işsizlik sorununu ortadan kaldırabileceğini ispatladı. Arz ve talebi buluşturarak, kalifiye eleman arayan işverenleri, iş arayan vatandaşlarla bir araya getiren merkezimizde 22 branşta, 100'ün üzerinde mesleki eğitim kursu açarak, 2 binden fazla katılımcıya sertifika verdik. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bölgemiz iş yerlerinde 10 binden fazla vatandaşımızı işe yerleştirdik. 


Üniversite projesi bölgeye önemli değer katacak 


Bir şehrin kültür, sanat, spor, sosyal ihtiyaçlar, ekonomik ihtiyaçlar, tarım, sanayi ile bütün sektörlerin önünü açacak düzenlemeler yapıyoruz. Sahil düzenlemelerinden tutun da meydan ve yol düzenlemelerine, sosyal ve kültürel aktivitelerin tamamını ilçemizde hareketlilik, ekonomik ve sosyal bir canlılık yaratmak adına hayata geçiriyoruz. Bu ay içinde ilçemizde bir ilk olacak tiyatro salonumuzu hizmete açacağız. Eski binalarımızı kent estetiğine uygun şekilde restore ederek, kültür yapıları olarak ilçemize kazandırıyoruz. Tarım, tarih ve hizmet sektörlerinin gelişmesine yönelik çalışmalarımız tamamlandığında ilçemiz cazibe merkezi haline gelecek. 


Geçtiğimiz 17 Mart'ta toplanan YÖK Genel Kurulu'nun kuruluşuna onay vermesiyle bölgemize değer katacağına inandığımız Fenerbahçe Üniversitesi için Sultan Abdülmecit'in başhekimliğine kadar gelme başarısını gösteren Rum asıllı Dr. Sarandi Arhiyeni'nin o dönem Selimpaşa'da öğretmen okulu, kız yurdu olarak 18571863 yıllarında yaptırdığı üç binayı kendilerine tahsis ettik. 4 Mayıs 2015 tarihinde konuyu belediye meclisinde oy birliği ile Silivri'deki üç tarihi bina başta olmak üzere çeşitli yapılar ve 80 bin metrekare alan Fenerbahçe Üniversitesi Vakfi'na 30 yıllığına tahsis ettik. Günümüze kadar çeşitli amaçlarla hizmet veren tarihi yapıların küçük tadilatların dışmda kullanmaya hazır halde bulunuyor. Ayrıca ilerisi için de üniversite için 115 dönümlük ayrı bir teknopark projemiz var. Onu da tahsis etmeyi planlıyoruz. 



Dünya


Geri Dön