19 / 04 / 2024

Silivri Zeki Çevik Camii ne zaman açılacak?

Silivri Zeki Çevik Camii ne zaman açılacak?

Silivri İlçe Kaymamı Faruk Bekarlar, restorasyonu tamamlanan Piri Mehmet Paşa Camisi ve Yeni Mahalle'de yapılan Zeki Çevik Camisi'ni inceledi. İki camiinin açılışının Ramazan ayında gerçekleşmesi planlanıyor.



Silivri İlçe Kaymamı Faruk Bekarlar, restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Piri Mehmet Paşa Camisi ve Yeni Mahalle'de yapılan Zeki Çevik Camisi'nde incelemelerde bulundu. Silivri’de 2011 yılından bu yana restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Piri Mehmet Paşa Camisi, Ramazan ayında ibadete açılıyor.


Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte  çalışmaları tamamlanan tarihi Piri Mehmet Paşa Camisi'ni gezerek, son kontrollerini yaptılar. Restorasyon çalışmalarını gerçekleştiren yetkililer ve İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Kaymakam Faruk Bekarlar’a çalışmalar hakkında bilgi vererek, caminin Ramazan ayına kadar ibadete açılacağı bilgisini verdiler. 


Vali Şahin açacak


Diğer yandan Yeni Mahalle Harmanlık Mevkii diye bilinen bölgede Hayırsever İşadamı Zeki Çevik tarafından yapımına 2014 yılında başlanan Zeki Çevik Camisi'nin de tüm çalışmaları bitirilerek, ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor. Mimari yapısı ve iç dekorasyonunun göz doldurduğu Zeki Çevik Camisi ile Terihi Piri Mehmet Paşa Camilerinin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in katılımıyla açılacağı da gelen bilgiler arasında. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön