16 / 04 / 2024

Silivri'de 17 dönüm ormanlık alan kül oldu!

Silivri'de 17 dönüm ormanlık alan kül oldu!

Silivri'de bir günde iki ayn bölgede çıkan yangında toplam 17 dönüm orman alanı yanarak kül oldu. Yangının kasten mi çıkarıldığı, yoksa bir kaza mı yaşandığı yetkililer tarafından soruşturuluyor...




Silivri'de bir günde iki ayn bölgede çıkan yangında toplam 17 dönüm orman alanı yanarak kül oldu. 

Yangının kasten mi çıkarıldığı, yoksa bir kaza mı yaşandığı yetkililer tarafından soruşturuluyor Silivri'nin Çeltik ve Büyük Çavuşlu Mahallelerinde çıkan yangında 17 dönüm orman arazisini yandı kül oldu. 

Her iki bölgede de çıkan yangının sebebi henüz bilinmezken, sabotaj olma ihtimali üzerinde de duruluyor. 

Havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmaları neticesinde ise Çeltik ve Büyük Çavuşlu ormanında çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı. 


ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ DEĞİL Çeltik Mahallesi. Yarma Tepe mevkiinde. Silivri Orman İşletme Şefliğine ait orman arazisinde çıkan yangında 10 dönüm orman kül olurken, yine aynı gün içinde Biiyük Çavuşlu Ahmet Fakı Türbesi mevkiinde hazineye ait 30 bin dönüm ormanlık alanın 7 dönümü yandı. Her iki yangın içinde bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edilirken. helikopter ile havadan da yangın söndürme çalışmaları yapıldı. Aşırı rüzgarın etkisiyle güçlükle kontrol altına alınan orman yangınlarının, çıkış sebebi ise henüz bilinmiyor. 


Haberdar


Geri Dön