26 / 04 / 2024

Silivri'de 816 bin TL'ye icradan satılık villa!

Silivri'de 816 bin TL'ye icradan satılık villa!

T.C. Silivri 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Silivri ilçesi Gazitepe köyü Bağlar mevkiindeki villayı 816 bin 477,50 TL'den satışa çıkardı. Satış, 28 Ağustos 2012 Salı günü 11:00-11:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C. SİLİVRİ 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2009/906 TAL GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI SİLİVRİ 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Hacizli olup Bakırköy 6. icra Müdürlüğünün talimatı üzerine satışına gidilen taşınmazın cinsi, evsafı ve kıymeti yazılı; aşağıda belirtilen gayrimenkul, açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir. SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULUN CİNSİ, TAPU KAYDI:

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Gazitepe köyü Bağlar mevkii 1394 parselde kayıtlı 5.150 m2 yüzölçümündeki tarla vasıflı taşınmazın tamamı,

Aşağıdaki koşullarda satışa çıkarılmıştır.

İMAR DURUMU: Silivri Belediye Başkanlığının Plan ve Proje Müdürlüğünün dosyada mevcut 14/12/2011 tarih ve 3081 nolu belgesinden anlaşıldığı üzere, parselin 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı dışında kaldığı, inşaat alanının % 5’i geçmeyecek yine toplam inşaat alanı 250 m2 yi geçmeyecek şekilde 6.50 m, yüksekliğinde 2 katı geçmeyecek tarımsal amaçlı yapılar yapılabileceği, bu alanda İstanbul Büyükşehir Bünyesinde plan çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir.

HALİHAZIR DURUMU VE MUAMMEN DEĞERİ: Satışa konu taşınmaz, tapunun İstanbul ili .Silivri ilçesi, Gazitepe köyü, Bağlar mevkii, 1394 parsel numarasında kayıtlı, 5.150,00 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı ana taşınmaz olup, adres olarak Gazi tepe köyünü çıktıktan sonra Akören köyüne devam eden yolun çıkışından yaklaşık 1.3 km gidince yolun solunda kalmaktadır. Taşınmazda tespit günü yapılan incelemede, arazinin sadece girişinden bakılarak kısmen tespit yapılabilmiştir. Arazinin içine doğru girilmesine taşınmazın sahibi olduğunu söyleyen Sami ÖNDER tarafından izin verilmemiştir. Arazinin içerisinde ne olduğu Sami ÖNDER isimli kişiden alınan bilgiye göre yazılmış ve bu bilgiler taşınmazın dışından yapılan gözlem ve uydu fotoğrafı üzerinden yapılan inceleme neticesinde bu yapıların mevcut olduğu doğrulanmıştır. Sami Önder isimli kişinin verdiği bilgilere göre arazi içerisinde zemin kat ve 1 normal kattan oluşan bir adet villa, tek kattan oluşan bir adet bekçi evi, 1 adet havuz, 1 adet garaj, 1 adet sera, 1 adet kümes, 1 adet depo ve 1 adet atölye bulunmaktadır.

Taşınmazdaki yapıların; Villa'nın zemin katının 1 oda, 1 salon, 1 mutfak, 1 banyo ve 1 wc den oluştuğu ve 140 m2 olduğu, normal katın 3 oda ve 1 banyodan oluştuğu ve 140 m2 olduğu, bekçievinin 2 oda, 1 salon, 1 mutfak ve 1 banyodan oluştuğu ve 80 m2 olduğu, havuzun 100 m2 olduğu, garajın 25 m2 olduğu, seranın 60 m2 olduğu, kümesin 30 m2 olduğu .deponun 10 m2 olduğu ve atölyenin 30 m2 olduğu Sami Önder tarafından belirtilmiştir. Ayrıca arazi içerisinde çok miktarda çeşitli türlerde ağaçların olduğu, araç giriş yolunun kilitli parke taşlardan yapıldığı ve arazi çevresinin bahçe duvarı ile kapatıldığı ve giriş duvarının dekoratif taşlarla örüldüğü tespit edilmiştir.

Söz konusu taşınmazın Gazitepe köyü girişine yaklaşık 1.3 km mesafede .Gazitepe İ.Ö. Okuluna yaklaşık 1.8 km mesafede, Gazitepe köyü camiine yaklaşık 1,5 km mesafede olduğu, çevresinde tarım arazisi olarak kullanılan taşınmazlar olduğu ve etrafında az sayıda yapılaşma olduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu 1394 parselde bulunan tarla ve üzerindeki taşınmazların toplam değeri 816.477,50 TL olup, muhammen bedelle satışa arz edilecektir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Birinci satış 28/08/2012 Salı günü 11:00-11:10 arası, SİLİVRİ ADLİYESİ Zemin Kat No: AZ-18 nolu oda da açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 07/09/2012 Cuma günü aynı yer ve saatte ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen mühlet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmasa satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi ve bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir.

Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu harç ve masrafları, KDV alıcıya aittir. Tellaliye, birikmiş vergiler ve tapu satış harcı, satış bedelinden ödenecektir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükmü hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/906 Tal sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21/06/2012

B:46267

(www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!


Geri Dön