28 / 03 / 2024

Silivri'de arsa ve konut fiyatları fırladı!

Silivri'de arsa ve konut fiyatları fırladı!

Selimpaşa'da kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi'nin adı bile yetti, bölgedeki arsa ve konut fiyatları anında fırladı Yatırımcıların özellikle tarihi binada kurulacak üniversitenin etrafına akın ettiği belirtilirken, fiyatların da şimdiden katlandığına dikkat çekiliyor...




Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulacağı Selimpaşa’da adeta ‘Fenerbahçe’ bereketi yaşanıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın üniversite için Silivri’yi işaret etmesiyle birlikte Silivri gayrimenkul piyasası bir anda hareketlendi. Fenerbahçe Üniversitesi’nin Selimpaşa’daki 160 yıllık tarihi binalarda kurulacak olmasının etkisiyle, tarihi bina etrafında bulunan bazı binaların fiyatları neredeyse ikiye katlandı. Üniversite İstanbul merkezine uzak olacağı için kiralık dairelerde de artış olacağı tahmin ediliyor.


Onay çıkmadan! 


Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Ersu Altınkök, bazı yatırımcıların Fenerbahçe Üniversitesi’nin TBMM onayını beklemeden üniversite alanına yakın yerden gayrimenkul aldıklarını söyledi.


YATIRIMCI AKIN EDİYOR


Altınkök, "Birkaç aydır bunu hissediyorduk fakat son günlerde talepler daha da arttı. Bir anda gayrimenkul satışlarında artışlar oldu. Fenerbahçe'nin katacağı ivme rakamları yükselteceği için, bu yükseliş bugünün şartlarıyla arayı açmadan yer satın almaya başladılar" diye konuştu.  Son olarak Üçüncü havalimanını Silivri’de yapılacağı söylentileri üzerine gayrimenkul satışlarında hareketlilik olduğunu söyleyen Altınkök, Fenerbahçe Üniversitesi’nin TBMM’de onaylanmasıyla birlikte eski hareketliliğe kavuştuklarını söyledi. Altınkök, şunları söyledi: "Telefonla ya da internet ortamında insanlar bu bölgeyi analiz etme ve inceleme ihtiyacı duyuyor. İstanbul'dan ziyade Türkiye'nin diğer bölgelerinden telefon açıp yatırım yapmak istediklerini bildiren vatandaşlarımız var. Bundan iki ay öncesine kadar ortalama 3-5 kişiye arazi gezdiriyorduk. Şimdi ise ortalama 10-15 kişiyi  gezdiriyoruz." 


Kafe, restoran planı da var


Altınkök, şöyle devam etti: "Konut projesi yapmak istediklerini ifade eden işadamları yer arayışı içerisine girdi. Özellikle bazı yatırımcılar üniversite binasının etrafında bulunan kıraathaneleri, kafeleri şimdiden yüksek meblağ vererek kiralamaya başladılar."


Tarihi binalara beş fakülte üç enstitü


Üniversitede Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Mühendislik-Mimarlık, İktisadi-İdari Bilimler ve İletişim fakülteleri bulunacak. Fenerbahçe Üniversitesi’nde beş fakültenin yanı sıra Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü kurulacak. Bunun dışında Alipaşa Mahallesi'nde 105 ve 60 dönümlük iki arazinin de Fenerbahçe Üniversitesi'ne tahsis edilecek. Bu arazilere komşu olmak isteyen çok sayıda yatırımcı sırada bekliyor.


Kiralar da artıyor


Altınkök'e göre, arsa satışlarının dışında üniversitenin Selimpaşa’da kurulacak olması daire fiyatlarına ve kiralamalara da yansıdı. Fiyatlarda ciddi anlamda artış yaşandığı belirtiliyor. Projenin bölge için çok önemli olduğuna dikkat çekilirken, Silivri'ye 1-2 sene içerisinde gelmesi planlanan metronun da bölgenin potansiyelini artırması bekleniyor. 



Ercan Öztürk/Akşam


Geri Dön