26 / 04 / 2024

Silivri'de deprem izleme istasyonu kuruldu!

Silivri'de deprem izleme istasyonu kuruldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Silivri'de 'Deprem izleme istasyonu' kurdu. Işıklar, DOHAD iş birliğinde hayata geçirilen Deprem İzleme İstasyonu'nu tanıttı.



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, farklı birçok kurumdan bir araya gelmiş teknik bir heyet önderliğinde İstanbul'da bir ilk olan Deprem izleme İstasyonunu Silivri'de açtı. 


Kısa zamanda resmi açılışını gerçekleştirmeyi planladığı Deprem İzleme İstasyonu hakkında bilgi veren Işıklar. 

iş birliği çalışması yaptığı Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD) yetkililerine de teşekkür etti. 

Deprem İzleme İstasyonu hakkında bilgiler veren İşıklar şunları söyledi: "Marmara çanağının tam karşısındayız. Doğalgaz platformunun olduğu bir yer burası ve onun altında doğal depolamanın zemin altına yapıldığını biliyoruz. Bu durumun büyük bir risk taşıdığını, hazırlıklı olmamız gerektiğini biliyoruz. 214 bölgede Silivri'nin belli bölgeleri güvenli görünüyor iakat çanak kısmı yani yerleşimin yoğun olduğu yerlerde sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Marmara depremi sadece Silivri için değil, birçok yer için önemli. Hem Silivri'mizi, hem istanbul'umuzu, bu büyük riskten korumak amacıyla, İstanbul Üniversitesi. 


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, DOHAD iş birliğinde hayata geçirilen Deprem İzleme İstasyonu'nu tanıttı. 

İTÜ gibi birçok kurum ile bir araya gelmiş teknik bir heyetle. Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD) ile iş birliğine gittik. 


Bu istasyon İstanbul'da bir ilk. Halkımızın tedirginliğini ortadan kaldırmak, tan kaybını önlemek ve önceden önlem almak amacıyla bu çalışmaları yerel yönetim olarak yapmak zorundayız." 'Kentsel dönüşüm çalışması hızlanmalı' Depremin önceden haber alınmasının yeterli olmadığının altını çizen Başkan İşıklar, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek. "Bu istasyonların çoğaltılması konusunda çalışmalarımız devam edecek. 

Umarım bunu önceden haber alarak, depremi telafisi mumkun hale getirebiliriz. Tabi sadece haber almakla da yetmiyor. Kamu binalarını, toplu yaşanan binaları kentsel dönüşüm ile güvenli hale getirmeliyiz. Artık ayakta durması bile zor binalar varken, beklenen Marmara depremi öncesinde binaları güvenli hale getirmeye bir an evvel başlamamız gerekiyor. Bakanlık yetkiyi büyükşehirlere verdi. Biz de güvenli hale getirilmesi gereken bölgeleri Büyükşehir'e bildirdik. Bu surecin hızlanması gerekiyor, istasyonun kurulmasında emeği geçen tüm bilim adamlarımıza ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği ne tekrar teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara Silivri bölgesinde elimizden geldiğinee devam edeceğiz. Bu çalışmanın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum"' dedi. 


Posta Trakya


Geri Dön