19 / 04 / 2024

Silivri'de icradan 759 bin TL'ye satılık tarla!

Silivri'de icradan 759 bin TL'ye satılık tarla!

Silivri 1. İcra Müdürlüğü; İstanbul, Silivri, Alibey Mahallesi'nde yer alan tarlayı atıyor. Sit alanındaki tarlanın toplam bedeli 759 bin TL olarak belirlendi...



Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kaydında,adeti,cinsi,evsafı,kıymeti ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmaz - tapu kaydında mevcut' Beyan: 3.derece Arkeolojik Sit Alanıdır. 21.10.1997 tarih Y:4509' şerhi ile yükümlü olarak -Müdürlüğümüzce açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup,adreste tebligat yapılmaması veya adresi bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAşžINMAZIN TAPU KAYDI: İstanbul ili,Silivri ilçesi,Alibey Mahallesi.Yalıyolu Mevkiinde kain 248 ada,77 parsel sayılı 5,060 m2.yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın tamamı.

İMAR DURUMU : Silivri Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 26.07.2010 tarih-M.34.5.SİL.0.34 (310.991-5673 -83892 sayılı yazılarında; Silivri ilçesi,Alibey Mahallesi,248 ada,77 no'lu parselin 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planında, Ayrık Nizam 2 Kat Konut Alanında kaldığı, TAKS:0.25, KAKS:0.50 olduğu, sozkonusu parselin jeolojik açıdan kısmen imarlı alan,kısmen A)E(Ayrıntılı Jeolojik-jeoteknik Etüd şžartlı Alan) aktif ve olası heyelan alanı olup,parselde ayrıntılı hazırlanacak il yerleşimine uygunluk raporu Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğünce onaylanmadan herhangi bir inşai faaliyet yapılamayacağı., bildirilmiştir.

HALİHAZIR DURUMU VE EVSAFI: Satışa konu Silivri ilçesi,Alibey Mahallesi,248ada,77 nolu parsel üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır.Tarla vasfındadır.

KIYMETİ: Taşınmazın alım satım ve değerine etki eden tüm faktörler gözönünde bulundurulduğunda m2.sine 150,00,-TL.sı değer tespiti ile tamamına 759.000,00.-TL. (Yediyüzellidokuzbinlira) kıymet takdir edilmiştir. Kıymet takdir değeri Silivri icra Hukuk Mahkemesi Hak.nin 2010/394 E. -2011/39 K.sayılı 02.02.2011 tarihli kararı ile kesinleşmiştir.

SATIşž şžARTLARI:

1 -Yukarıda tapu kaydı,imar durumu,halihazır durumu ve evsafı ile kıymeti verilen taşınmazın;
1. Satışı 22/04/2011 Cuma günü; saat :14:30'den,saat: 14:40'e kadar,  '
2. Satışı 02/05/2011 Pazartesi günü; saat: 14:30 'den,saat: 14:40 'e kadar,

Silivri 1 .İcra Müdürlüğu'nde adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar var ise alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla gayrimenkul en çok artırana ihale olunur.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa ençok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla arttırma 10 gün daha uzatılarak lO.gün olan yukarıda yazılı tarih ve saatlerde gayrimenkul 2.artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul ençok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda ençok artırana ihale edilecektir.şžu kadar ki,artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi
düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar Milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır.Satış peşin para iledir ve derhal tahsil olunacaktır. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.Taşınmazı satın alanlar.ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla; ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İ.İ.K.130.maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.% 18 oranında Katma Değer Vergisi ihale damga pulu bedelijapu alım harcıjahliye masrafları alıcıya aittir.Birikmiş vergiler,tapu satım harcı ve tellaliye satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarınım dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır.ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak,bu fark,varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan,başkaca bilgi almak isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1836
Dosya No:2010 /1836 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön