20 / 04 / 2024

Silivri'nin 1/1000'lik planı onaylandı!

Silivri'nin 1/1000'lik planı onaylandı!

Silivri Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması tahsis edilen yerin 1/5000’lik planlarından sonra 1/1000’lik imar planı da İBB Meclisi'nden oy çokluğuyla geçti.



Silivri Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması için tahsis edilen Alibey Mahallesi'ndeki 10 dönüm arazinin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde kabul edildi. 2016 yılı Haziran ayı meclis toplantısında 1/ 5000’lik imar planı oy çokluğuyla geçen yerle ilgili 1/1000'lik plana da CHP'li üyeler ret oyu verdi.


Özcan Işıklar dava açtı

Daha önce kültür merkezi yapılması için Silivri Belediyesi bünyesinde olan ancak 10 yıldır yapılmadığı için belediyeden alınıp Emniyete tahsis edilen yerle alakalı 1/5000'lik planın Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından idari mahkemeye taşındığı öğrenildi. Projesi AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi mimar Metin Karakaş tarafından ücretsiz olarak çizilen binanın temeli ihale ve ruhsat işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanıp 4 ay içinde atılacak.


Evet dememiz mümkün değil

Karara neden ret oyu verdikleriyle ilgili görüşlerini aldığımız CHP Silivri ve İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, “Daha önce o yer kültür merkezi yapılması için Silivri Belediyesi tahsis edilmişti. Belediye olarak projesini de hazırlamıştık. 1/5000’lik planın komisyon görüşmesinde biz o yerle projenin çizildiğini, masraf yapıldığın ifade ederek yerin Silivri Belediyesi'nde kalması gerektiğini söyledik. Ama kabul edilmedi. Ve o yerle alakalı da davalık olduk. Bundan dolayı da 1/5000’lik plana ret oyu kullandık. 1/1000’lik plana da hayır deme sebebiz yine ayını nedendendir. Takdir edersiniz ki, davalık olduğumuz bir yere evet dememiz mümkün değil” şeklinde açıklık getirdi.



Gazetem İstanbul


Geri Dön