18 / 04 / 2024

Silk-Cashmere 5 yıl içinde 3 kat büyümeyi hedefliyor!

Silk-Cashmere 5 yıl içinde 3 kat büyümeyi hedefliyor!

Silk and Cashmere, şu an dünyada 27 ülkede 49’u mağaza olmak üzere 200 noktada satış yapıyor. Markanın en fazla satış yaptığı ülkeler İsviçre, İngiltere ve Fransa olarak sıralanıyor



Silk&Cashmere, Rönesans devrine geçti!

Silk&Cashmere’de yönetime katılan ikinci nesil, markada değişim başlattı. Rönesans adı verilen değişim için 2 milyon dolar yatırım yaptıklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zamanpur, değişimin de katkısı ile 5 yılda 3 kat büyüyeceklerini söyledi


Hazır giyim sektöründe 22 yıldır faaliyet gösteren Silk and Cashmere’de ikinci neslin yönetime katılmasının ardından değişim yaşandı. Bu değişime ‘rönesans’ ismini verdiklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zamanpur, rönesansın da etkisi ile müşteri kitlelerini genişleterek 5 yıl içinde 3 kat büyümeyi hedeflediklerini söyledi. 


Gucci ve Louis Vuitton’un danışmanları ile çalıştı 


500 gündür devam eden değişim ve hedefl er ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Ayşen Zamanpur, oğlu Ferhat Zamanpur’un heyecanı ve çalışmaları ile başlayan yeni dönemde 22 yıllık dokuyu koruyarak yeni müşteriler için yeni adımlar attıklarını belirtti. Bu dönemde logodan mağazanın içine kadar birçok yeniliğe imza attıklarını dile getiren Zamanpur, somut adımlar attıklarını belirtti. 


Söz konusu değişim için 2 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını anlatan Zamanpur, Gucci’nin Louis Vuitton’un danışmanları ile çalıştıklarını söyledi. Zamanpur, şöyle devam etti: “Kalıcılık, kalite, prestij, başarılı girişim gibi özdeşleştiğimiz değerleri çok önemsiyoruz. Bu değerlerimizin yanı sıra şimdi; günceli daha çok yakalayan bir marka hedefimiz var. Silk and Cashmere’in gerçek bir dünya markası olmasına yönelik tüm koşulları sağlayacak bir değişim dönemine giriyoruz.” 


Zamanpur'un ABD'den dönen oğlu, değişim sürecini yönetti 


Rönesans adı verilen bu yeni dönem, Ayşen Zamanpur’un oğlu Ferhat Zamanpur tarafından yönetiliyor. Los Angelas’ta University of Southern California İşletme ve Pazarlama bölümlerinde çift anadal okuyan Ferhat Zamanpur, okul bitince ABD’de kalıp bir sağlık şirketinin pazarlama departmanında çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek şirkette çeşitli pozisyonlarda görev yapmış. Markanın işleyişini temelden öğrenen Ferhat Zamanpur, genel müdür yardımcısı olarak yönetim kuruluna girdi. Ferhat Zamanpur toplantıda, bizzat yönettiği dönüşüm ile ilgili şu bilgileri verdi: “Tüm dünyada büyük markalar bir dönüşüm geçiriyor daha modern olmak adına. Bunu kendi markamız için de yapmamız gerektiğine inandım. Başardık. Geçen yılın ilk çeyreğinde başlayan çalışma kapsamında İngiltere’de dünya markaları ile çalışan bir ajans ile komple bir proje yaptık. İkinci etapta ise dışarıdan verdiğimiz mesajların içinin boş olmaması için mağaza içi düzenimizi gözden geçirdik. Saygı duyduğumuz dünya markalarının beraber çalıştığı danışmanlar ile çalıştık. Şu an dünyanın pek çok seçkin kornerinde, farklı koleksiyonlar oluşturduk, seçkin showroomlara geçtik. İlk siparişler akmaya başladı.” 


27 ülkede 200 noktada satışta

 

Silk and Cashmere, şu an dünyada 27 ülkede 49’u mağaza olmak üzere 200 noktada satış yapıyor. Markanın en fazla satış yaptığı ülkeler İsviçre, İngiltere ve Fransa olarak sıralanıyor. Marka, Rönesans döneminde ‘Dünyanın en büyük koleksiyonuyuz’ sloganının yerine de ‘Dünyanın en sevilen kaşmir markası olacağız’ sloganı ile hareket edecek.


Dünya


Geri Dön