29 / 03 / 2024

Silverline Ankastre IFA-2016'da!

Silverline Ankastre IFA-2016'da!

Silverline Ankastre, 2- 7 Eylül tarihleri arasına düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı IFA-2016'da ankastre teknolojisindeki yeniliklerini sergileyecek…



Her yıl Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen,  dünyanın her kıtasından uluslararası markaların yerini aldığı ve milyonlarca ziyaretçisi ile teknoloji dünyasının kalbinin attığı IFA Fuarı'nda Silverline Ankastre'de bu yıl da yerini alıyor. Teknolojisi, üretim alt yapısı ve tasarımlarıyla dünya markaları ile  yarışan Silverline Ankastre, inovatif tasarımları ve üstün teknolojik özelliklere sahip ürün gamı ile fuarın baş aktörleri arasında yer alacak. Silverline standında markanın tasarım felsefisini bütünü ile gözler önüne seren ve daha kullanıcısı ile buluşmadan uluslararası arenada birçok önemli ödül alan "Designline" serisi ziyaretçilerle buluşacak. Ayrıca tasarımda ve teknoloji de yarattığı farklar ile tüketiciden tam not alan şık ve işlevsel Slimline serisi, farklı ve vazgeçilmez Retroline serisi ve zarif ve güçlü Softline serisi de fuarın iddialı koleksiyonları olarak sergilenecek. 


UX Design’ın dünya çağında seçtiği ilk 50 tasarıma giren To the Point İFA’da sergilenecek…

Bu yıl standın gözbebeği ise geçtiğimiz haftalarda UX Design Award’ın dünya çapında seçtiği en sıra dışı ve başarılı kullanıcı deneyimine sahip 50 tasarım arasındaki yerini alan To The Point olacak… To the Point kontrol panele ihtiyaç duymadan sezgisel kullanılabilen ve patentli aktif pişirme alanına odaklanma teknolojisine sahip ilk davlumbaz.  International Design Center Berlin (IDZ) tarafından düzenlenen, UX Design Awards her yıl sıra dışı ve başarılı kullanıcı deneyimine sahip tasarımları ürün, dijital çözümler ve servis alanlarında ödüllendiriyor. UX Design Award bütünsel kullanıcı ve ürün deneyimine odaklanarak, klasik ürün tanımlarının dışına çıkan, sıra dışı tasarımları ödüllendirmeyi amaçlayan en önemli global yarışma. Bu yıl UX Design Award’ın dünya çapında seçtiği 50 tasarım arasındaki tek Türk marka Silverline oldu.


Davlumbaz tipografisinin sınırlarını zorlayan, davlumbazı baştan yorumlama amacıyla pazara sunulan Design-line koleksiyonundan To the Point, 31 Ağustos’ta tasarımcısı Beyza Doğan tarafından jüriye sunulacak, ardından da Berlin'de 2- 7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek düzenlenen Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2016, UX Design Award tarafından sergilenecek. 2016 IFA süresince ve takip eden 3 hafta boyunca To the Point UX Design Award: Public Choice internet sitesi üzerinden halk oylamasına sunulacak. 


Sektörün en önemli uluslararası fuar organizasyonu İFA…

Teknolojinin geldiği noktayı yaşam alanlarına iyi entegre edebilen ankastre, görsel şıklığı ile de dünyada mutfakların vazgeçilmezi. Dünyada ve ülkemizde mutfaklarda solo ürünlerden ankastre ürünlere doğru hızlı bir geçiş yaşanıyor. Kurulduğu yıldan bu yana teknolojiyi tasarım ve estetik ile harmanlayan ve üretim teknolojilerine sürekli yatırımlar yapan Silverline Ankastre’de bu geçiş sürecinde pazarı doğru yorumlayarak, hem yurtiçinde hem yurtdışında davlumbaz ve ankastre pazarında iddialı bir büyüme gerçekleştiriyor. Ankastre sektörünün henüz doyuma ulaşmadığı bir pazar olduğunun altını çizen Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin “Avrupa’da ankastre kullanım oranı yüzde 60 iken Türkiye’de ise yüzde 35’lerde. Gelişmemiş ülkelerde ise bu oran çok daha düşük. Bu noktada gidilecek çok yolumuz var… Hem yurtdışında hem ülkemize sektör büyümeye devam ederken, dünyada Türk malı imajını yükselten markamız ,pazar payını yükseltme noktasında etkili olacak önemli uluslararası organizasyonlara katılıyor. Bu anlamda global markaların en yeni teknoloji ve tasarımları ile kıyasıya yarıştığı ve gövde gösterisine dönüştürdüğü İFA, bizim için en önemli uluslararası fuar” dedi.


Dünya havalandırma ürün grubunda yaklaşık yüzde 4 pazar payı…

Dünyada 73 ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline, yabancı tüketiciye 4000’den fazla satış noktasından ulaşıyor. Özellikle Turquality sürecine dâhil olduktan sonra yurtdışında marka yatırımlarına hız veren ve 2016 yılı sonunda ihracatta yüzde 26 büyüme planlayan Silverline, bu yıl ihracat ağına Etiyopya, Vietnam, Şili ve Uruguay gibi yeni pazarları da ekledi. Üretim adedi ile Avrupa'nın 5, dünyanın 10 büyük üreticisi arasında yer alan Silverline, dünya havalandırma ürün grubunun ise yaklaşık yüzde 4 ‘ünü elinde bulunduruyor. Birçok ülkede önemli pazar paylarına sahip olan marka, dünyada 39 ülkede kendi markasıyla satış faaliyetlerini sürdürüyor. Danimarka, Almanya ve Fransa lokomotif ülkeleri arasında… Silverline Ankastre, 2020 yılına kadar ihracatta 100 ülkeye ulaşmayı hedeflerken, ihracat hedefini 100 milyon Dolar olarak belirledi. 


Tasarıma 104 uluslararası ödül…

Ürünlerinde estetik ve fonksiyonelliği teknoloji ile buluşturan güçlü AR-GE ekibi, çevre ve enerji duyarlılığı yüksek ürünler ile de farklılığını ortaya koyuyor. Gerek tasarım gerekse teknolojisinde yarattığı faklılığı yıllardır dünyanın en saygın ödül kuruluşlarından aldığı ödüller ile tescilliyor. 2009 yılından bu yana katıldığı tüm yarışmalardan tasarım ve fonksiyonellik alanında ödüllerle dönen marka bugüne kadar 104 uluslararası ödülün sahibi oldu.  Plus X, Reddot, Germany Design Awards, KitchenInnovation Award ve IF Design Award  gibi önemli organizasyonlarda ödüle layık görülen Silverline Ankastre, Türkiye'de davlumbaz kategorisinde ilk ödülü alan marka olurken  2014 yılı sonunda Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülü’nü aldı.



Geri Dön