25 / 04 / 2024

Silverline ihracatta yüzde 34 artışla ilk 500'e girdi!

Silverline ihracatta yüzde 34 artışla ilk 500'e girdi!

Türk ankastre mutfak ürünlerinin büyüyen markası Silverline, yurt içindeki başarıları ve yurt dışında aldığı pek çok ödülün yanı sıra ihracattaki yükselişi ve başarısı ile de sektördeki gücünü kanıtlamaya devam ediyor...



Türk ankastre mutfak ürünlerinin büyüyen markası Silverline, yurt içindeki başarıları ve yurt dışında aldığı pek çok ödülün yanı sıra ihracattaki yükselişi ve başarısı ile de sektördeki gücünü kanıtlamaya devam ediyor. Türkiyenin 1, Avrupanın 8. en büyük aspiratör/davlumbaz üreticisi olan Silverline,  2010 yılında kaydettiği % 34'lük ihracat artışı ile ilk 500 ihracatçı arasında 495. sırada yer aldı.

 

2002 yılından beri her yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından belirlenen ve Türkiyenin En Büyük 1000 İhracatçı firmasını gösteren TİM 2010 yılı araştırmasına göre, Silverline ankastre mutfak ürünleri markası bu sene listede yer alarak, ilk 500 firma arasına girmeyi başardı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Silverline CEOsu Mustafa Laçin, 1994 yılında kurulan Silverlineın tasarım ve üst düzey teknolojinin birleşimi ile markalaştığını ve kısa bir süre içinde, dünyada ve Türkiyede önemli bir büyüme trendi yakaladıklarını söyledi. Mustafa Laçin konuşmasında, Silverlineın bugün dünyada 50 den fazla ülkede mutfaklara girdiğini Türkiyede ise on yılda pazarın yüzde onunu aldığını açıkladı.

 

Sözlerine Silverline'ın yurtiçi pazarlar yerine önceliği yurtdışı pazarlarına verdiğini ve zor olanı başardığını ekleyen Mustafa Laçin, Silverline'ın başarı hikayesinde ihracatın büyük önem taşıdığını vurguladı. Laçin, İngiltere'den Avustralya'ya, Amerikadan Rusya'ya dünyanın dört bir yanında mutfaklarda Silverline ürünleri kullanılıyor. Bugün 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve uluslararası pazarda etkinliğimizi artırıyoruz. İhracat anlamında 2010 yılı sonu itibari ile yaptığımız en büyük atılım Amerikaya da ihracata başlamış olmamız. 2010 yılının Ekim ayında Amerikalılar da Silverline davlumbazları ile tanıştı. Böylece yurtdışındaki konumumuz daha da güçlü hale geldi dedi.

 


Geri Dön