18 / 04 / 2024

Simav'da 721 dekar arazi, sanayi alanı olarak kabul edildi!

Simav'da 721 dekar arazi, sanayi alanı olarak kabul edildi!

Simav Belediye Meclisi Nisan dönemi olağan ilk Meclis toplantısını Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın başkanlığında tam kadro gerçekleştirildi. Simav'daki 721 dekarlık arazinin mücavir saha içine alınarak Sanayi Alanı gösterilmesi konusu oldu.



Mart dönemi ikinci toplantısında imza altına alınan kararların hatırlatılarak ol birliğiyle kabulünden sonra 30 Mart 2014 yerel seçimlerin ardından bir yılı tamamlayan mecliste görev süreleri dolan encümen üyelerinin yerine seçim yapıldı. 


Simav'ın merakla beklenen konularından birisi olan Sanayi Alanı ise Meclisin aldığı oy birliği karar ile Mamak bölgesi oldu. Belediye Başkanı Özkan'ın Ak Partili Ramazan Sarı ve Ahmet Yaman'ı, MHP gurubunun da Özkan Şanlı'yı teklif etmesi üzerine yapılan gizli oylamada San ve Yaman bir yıllığına Encümen üyesi oldu. Seçimle başlayan Nisan dönemi meclisi yine seçimle devam etti. 


Görev süreleri dolan Plan Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu üyeleri yapılan gizli oylama sonucu belirlendi. Plan Bütçe Komisyonuna Ak Parti'li meclis üyelerinden Mehmet Uluer, Özkan Şanlı, Mustafa Aykoç, Ahmet Ören, MHP'den de Serdar Kaan Özlüer seçildi. İmar Komisyonu ise Ak Partili Mustafa Yılmaz Girgin, Aysun Akın, Yusuf Efe, Ramazan Sarı ve MHP'li Nurullah Çakan'dan oluştu. Gündem maddeleri arasında en önemli konu olarak yer alan geçen yıla ait faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında ise Başkan Özkan yerini meclis başkan vekili Girgin'e bıraktı. Raporla ilgili açıklamalarda bulunan başkan Özkan, geride kalan 12 aylık dönemin ilk 3 ayında eski yönetimin yer aldığım, kendilerinin son 9 ayla ilgili olduklarına dikkat çekti. MHP Grubu adına söz alan Nurullah Çakan ve S. Kaan Özlüer, faaliyet raporunun Mali Hizmetler bölümünde yer alan ve yapılan bazı ihalelerle ilgili düşük teklifler olmasına rağmen bu tekliflerden yüksek teklif verenlerin ihaleleri almasına dikkat çektiler. Bunun üzerine Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve ihale birimi şefi Kadir Oymak söz konusu ihalelerin nasıl gerçekleştiği konusunda geniş bir açıklamada bulunarak ihalelerle ilgili hesaplamaların ihale mevzuatı ve KİT hesaplama modüllerine bağlı kalınarak gerçekleştiğini ve tüm ihalelerin kamera kaydı altında yapıldığını açıkladüar. Başkan Özkan, herkesin gönlünün rahat olmasını dileyerek hizmet alım ve yapım ihalelerinde belediyenin ve kamunun parasının korunduğunu, bunlarla ilgili her türlü hesabı her zaman vermeye hazır olduğunu açıkladı. Geçen bir yıllık dönemde çok önemli hizmetlerin yapılamadığını cumhurbaşkanı seçimi, Ramazan, Kurban bayramları, panayır, ardından da kış mevsimiyle önemli zorlukların geride kaldığım hatırlatan başkan Özkan, kanalizasyon yenilenmesiyle ilgili sıkıntıları aşma gayretinde olduklarını bildirdi. Özkan, Simav'ın kanalizasyon şebeke yenilemesine değil arıtma tesisi ve içme suyu şebeke yenilemesine önceliği olduğunu tekrarladı. Başkan Vekili Girgin ise geçen dönem yönetiminin bazı program hatalarını yaşadıklarını belirterek, "Kanalizasyon yenilemesi için evsel bağlantı, kaldırım ve taş döşeme ekiplerinin oluşturularak kanalizasyon döşemesinin ardından taşların döşenerek vatandaşın mağdur edilmemesi sağlanmalıydı. Ne yazık ki, bu yapılamadığından bizler hâlâ şehrimizin cadde ve sokaklarında kurduğumuz ekiplerle taş döşüyor, evsel kanalizasyon bağlantısı yapıyoruz" dedi. MHP'li Çakan bunun üzerine Simav Belediyesi olarak kanalizasyon ve önceden yapılmayan içme suyu projelerine takılıp kalınmamasını, enkaz edebiyatının yapılmayıp mazeret üretilmemesini, taş döşeme işini köylerin bile aştığını dikkat çekerek, hep birlikte Simav halkına bu yıl daha etkin ve hızlı hizmet ve yatırımların gayretinde olunmalı ifadesinde bulundu. 


MHP'den Özlüer ise belediye kurumlan arasındaki ödenek aktarmalarına dikkat çekerek raporda bunların daha açık bir şekilde yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından geçen yılın faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Meclis üyeleri daha sonra Eynal Kaplıcaları ile Gölcük yolu arasında inşaatı devam eden Alya Termal'in belediyeden termal su isteğini görüştü. Başkan Özkan, Eynal'a termal oteller yapılacağını, sera alanlarının genişletilme çabaları olduğuna dikkat çekerek, sıcak suyun kendileri için önemli olduğunu, Esenevler dönüş suyundan Alya Termal'e su verilebileceğini bildirdi. Konu daha sonra oy birliğiyle Encümene sevk edildi. Her yıl Nisan döneminde Belediye Meclisinde görüşülen Eynal Kaphcalan yaz sezonu fiyat tarifesinin görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilirken vatandaşlara ait imar planı değişiklik istekleri İmar Komisyonuna havale edildi. 

Belediye Meclisinin en önemli gündem maddelerinden birisi de Sanayi Alanı ilanı için Mamak ve Yeşilköy kadastro sınırları içinde kalan 721 dekarlık arazinin mücavir saha içine alınarak Sanayi Alanı gösterilmesi konusu oldu. Meclis üyeleri oy birliğiyle söz konusu alanı Sanayi Alanı olarak kabul etti. Alınan karar Kütahya Valiliği'nin onayma sunulacak. 

Meclisin son gündemmaddesi ise Meclis Denetim Komisyonunun geride kalan bir yılı kapsayan faaliyetlerine ilişkin raporun okunması oldu. Mali Hizmetler Müdürü İdris Aydemirin raporu bizzat kendisinin okumasıyla Nisan dönemi ilk meclis toplantısı sona erdi. Ayın ikinci toplantısı yann akşam yapılacak. 



Yeni Kütahya 


Geri Dön