19 / 04 / 2024

Simit Sarayı 2018'de 1.000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Simit Sarayı 2018'de 1.000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Simit Sarayı’nın Başkanı Abdullah Kavukçu “O dönemde ‘Simit Evde Kaldı’ başlıkları atanlar duysun, bugün dev fonlar peşimizden koşuyor ama randevu vermeye zamanımız yok” dedi.



Türk simidini markalaştırarak dünyaya tanıtan Simit Sarayı, hızlı büyümesini sürdürüyor. Yurtiçi ve yurtdışında 457 mağazası bulunan Simit Sarayı’nın bu başarısındaki mimarı Abdullah Kavukçu ile Perakende Günleri’nde bir araya geldik. Kavukçu, markanın büyük bir başarı hikayesine imza attığını belirterek, birçok yatırımcı fonunun ortaklık veya satınalma teklifiyle kapılarını çaldığını söyledi. 2 yıl önceki bir anısını anlatan Kavukçu “2 yıl önce bir şirket ile ortaklık üzerine birkaç fon ve yatırımcı ile görüştük. Ardından ortak almak yerine markayı kendi bünyemizde büyütme kararı aldık. Fakat bu basına farklı yansıdı. ‘Simit Evde Kaldı’ ‘Görüşmeler hüsranla sonuçlandı’ gibi başlıklar atıldı. Biz ise markamıza odaklandık ve bugün 457 mağazaya ulaştık. Dünyanın en büyük fonları randevu almak için sıraya giriyor. İyi ki o dönemde bu kararı almışız” dedi. Ortaklıkla ilgili fırsatları her zaman kolladıklarını da belirten Kavukçu “Türkiye’den bir dünya markası çıkardık. Bir partnerimiz olabilir. Bunun zamanı var” diye konuştu.


200 MAĞAZA ALACAK


Artık yeni mağaza açmak yerine mevcut markaları satın alarak büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Kavukçu, Londra’da 22 mağazalı bir markayı da aldıklarını ifade etti. Kavukçu şunları söyledi: “Yeni stratejimiz, ülkelerde markalar satın alarak bir anda hepsini Simit Sarayı’na çevirmek. Şu anda Londra’da 22 mağazası bulunan bir şirketle görüşmelere başladık, bitti gibi... Dünyanın heryerinde aynı büyüme süreci ile ilerleyeceğiz. Biranda 200-300 mağaza satınalması yapacağız. 2 tane bir yerde, 30 tane bir yerde.” Uzun vadeli planlarından da bahseden Kavukçu şunları söyledi: “Avrupa’da bulunduğumuz Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere ve İsveç’te mağaza sayılarımızı artırmayı, 2018 yılında Türkiye’de 440, yurt dışında 560 olmak üzere toplam 1.000 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.


Star


Geri Dön