29 / 03 / 2024

Simit Sarayı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açıldı!

Simit Sarayı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açıldı!

'Havalimanında yiyecek-içecek pahalıdır' ezberini 1.75 TL'den simit satarak bozan Simit Sarayı talep üzerine 1 yılda 2'nci restoranı da Sabiha Gökçen'de açtı



Simit Sarayı'nın Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açtığı restorandaki günlük simit satışı 2 bin adedi bulunca, daha bir yıl dolmadan ikinci restoran da açıldı. Simit Sarayı CEO'su Haluk Okutur, 'Havalimanında yiyecek-içecek fahiş fiyatla satılır ezberini bozduk. Havalimanında da bütçeyi sarsmadan karın doyurulabileceğini yabancı müşterilerimiz dahi öğrendi. Sabiha Gökçen çalışanları da bundan çok memnun' dedi. Amsterdam ve Frankfurt gibi Avrupa'nın önde gelen havalimanlarından da teklifler aldıklarını ve olumlu yönde değerlendirdiklerini belirten Okutur, 'Durum gösteriyor ki artık dünyanın birçok havalimanında Simit Sarayı markasını göreceğiz. Ayrıca yine Limak'ın yatırımlarını yaptığı ve/veya ortağı olduğu Priştine ve Yeni Delhi havaalanlarında da olmak üzere prensip kararı aldık' diye konuştu.

1 milyon euroluk yatırım
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Simit Sarayı'nın nasıl açıldığını Okutur, şöyle anlattı: 'Terminal binasının yenilenmesi sırasında bu proje ortaya çıktı. Dış hatlar gidişte açılan ilk şubemiz 326 metrekarelik alanda yaklaşık 1 milyon euroluk yatırımla kuruldu. Havalimanına günlük ortalama 30 bin kişi geliyor bunun 10 binine biz hizmet veriyoruz. Günlük ortalama 2 bin adet simit satıyoruz. İlk şubede yakalanan ilgiyi SGH yönetimi ile olumlu değerlendirip ikinci restoranı da açtık. Buradaki şubemizin büyüklüğü 156 metrekare. 500 bin euro yatırım yaptık. Günde ortalama bin adet simit satıyoruz.'

Müşterilerin % 70'i Türk, yabancılar 10'lu paket alıyor
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Simit Sarayı'nın müşterilerinin yüzde 30'unun yabancı olduğunu belirten Okutur, 'Yabancı müşterilerimiz 10'luk paketlerimizden alıyor. Havalimanında simidin fiyatı 1,75 TL, Kadıköy ve diğer şubelerimizde 0,75 TL. İki restoranda da en çok geleneksel simit satıyor' dedi.

2010 ciro hedefi 80 milyon dolar
Türkiye'de 157 şube, yurtdışında da 3 şube ile faaliyet gösterdiklerini belirten Okutur, 'Yılda 20 milyon adet simit ve çeşitleri satıyoruz ayrıca 35 milyon adet de diğer hamur işi mamullerimizden satıyoruz. 2009'da 50 milyon dolar ciro yaptık, bu yılki hedefimiz 80 milyon dolar' dedi. Bu yıl sonuna kadar 50 şube açacaklarını dile getiren Okutur, bunun için yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapmayı öngördüklerini sözlerine ekledi.
Akşam


Geri Dön