26 / 04 / 2024

Şimşek Gıda Romanya'da 400 konutluk proje inşa edecek!

Şimşek Gıda Romanya'da 400 konutluk proje inşa edecek!

Bien Kruvasan markasıyla ciddi bir pazar payına ulaşan Şimşek Gıda, inşaat sektörüne yöneldi. Genel Müdür Erol Şimşek yaptığı açıklamada, "Romanya'da 400 konutluk proje yapacağız" dedi




Bien Kruvasan markasıyla kısa sürede hızlı bir büyüme yakalayan Karamanlı Şimşek Gıda'nın yeni hedefi inşaat sektörü. İlk adımını Romanya'da 400 konutluk projeyle atan firma, 2015'te de İstanbul'da konut projesi hayata geçirmeyi planlıyor. Şirketin Genel Müdürü Erol Şimşek, "Asıl işimiz gıda ancak bunun yanı sıra inşaat sektöründe de yatırım yapmaya karar verdik. İlk adımı yurtdışında atıyoruz. Bunun devamı gelecek" diye konuştu. Şirketi 18 yılda devler ligine çıkaran Erol Şimşek'le başarısının sırrını konuştuk... 


 Anadolulu bir sanayici olarak kısa sürede elde ettiğiniz büyümeyle dikkat çekiyorsunuz. Bunun sırrı nedir? 

Babam işçi emeklisi bir gurbetçi. Belçika'dan emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönünce, inşaat işleriyle uğraşmış. Benim isteğimle 1996'da fabrikayı kurduk. Biliyorsunuz Türkiye bisküvi üretiminin yüzde 60'ı halen Karaman'da yapılıyor. Bu kararı verdiğimde 25 yaşındaydım. Çok şükür mahcup olmadım. 


2015 CİRO HEDEFİ 500 MİLYON TL 

 Türkiye sizi Bien Kruvasan'la tanıdı. Pazar payınız nedir? 

İç pazarda pazar payımız yüzde 11'lere kadar çıktı, şu anda da yüzde 7 civarında sabitlendi. Ortadoğu'da çok iyi satış rakamlarına ulaştık. Twitto krakerini pazara sunduk. Hedefimiz kraker pazarından iyi bir pay almayı hedefliyoruz. 


 İhracat ağırlıklı bir firmasınız, kaç ülkeye satış yapıyorsunuz? 

Yılda 350 milyon TL ciro hedefliyoruz. Bunun 115 milyon doları ihracattan gelecek. Ağırlıklı pazarımız Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Afrika ülkeleri. Toplam 100 ülkeye ürün satıyoruz. Şu andaki üretimin yüzde 60'ını ihracat yoluyla satıyoruz. Hedefimiz oranı yüzde 50-50'ye çekmek. 2015 ciro hedefimiz ise 500 milyon TL. 


 En büyük pazarınız Ortadoğu. 

 Buradaki karışıklıklar sizi nasıl etkiliyor? 

Irak bizim en büyük pazarımızdı. Buraya halen mal gönderiyoruz ama biraz sıkıntılı. Libya da bizim için çok önemliydi. Şu anda satış yapamıyoruz. İkinci büyük pazarımız ise Romanya. Fas, Cezayir ve Turus'u da önemsiyoruz. 


 Yeni bir ihracat stratejisi geliştirecek misiniz? 

Pazar sayımızı artırmak istiyoruz, ayrıca zayıf olduğumuz ülkelerde bayi ağımızı güçlendirmeye özen gösteriyoruz. Şu anda Çin ve Amerika pazarına odaklandık. Lübnan ve Romanya gibi güçlü olduğumuz pazarlarda markalaşma çalışmalarına ağırlık verdik. 


 Yeni sektörlere yatırım yapmayı düşünüyor musunuz? 

İnşaatta ilk adımı yurtdışında atacağız. Romanya'da 25 milyon euroya mal olacak 400 konutluk yatırım yapacağız. Karaman'da 120 konutluk yatırımımız var. 2015'ten sonra İstanbul'da da konut yapabiliriz. 


 Hayvancılıktaki yatırımlarınız ne durumda? 

Konya'da süt hayvancılığı yapıyoruz. 1000 başla başladık, 4 yılda 10 bine çıkacağız. Süt inekçiliği yapıyoruz. Zamanla entegre bir tesise dönüşmeyi planlıyoruz. 


İŞÇİ BULMAK ÇOK ZOR

Şimşek Gıda, Karaman'da iki fabrikada üretim yapıyor. 100 bin metrekarelik kapalı alanı olan tesiste bin 600 kişi çalışıyor. "Bu güzel bir duygu ve insana büyük bir sorumluluk veriyor" diyen Şimşek'in en büyük sıkıntısı ise işçi bulmak. Çevre illerden de eleman aldıklarını söyleyen şimşek, şunları anlattı: "Karaman'da işçi bulmak büyük problem. İlçelerden ve 100 kilometreden işçi getiriyoruz."


RİSK ALMAYI SEVERİM

 Kaç yaşında iş hayatına atıldınız? 

16 yaşından bu yana ticaretin içindeyim. Babamın bana çok faydası oldu. Gençlere hedeflerini büyük tutmalarını ve çok çalışmalarını tavsiye ederim. Ben de çocukluğumdan beri çalışmayı ve para kazanmayı çok seviyorum. Gurbetçilikten sanayiciliğe dönüş takdir edersiniz ki çok zor. Güne sabah 6'da başlarım. Riski severim, hızlı karar alırım. İnandığım yoldan hiç dönmem. Bunun faydasını gördüm.



Sabah




Geri Dön