26 / 04 / 2024

Sinan Erdem Spor Kompleksi'nin inşası tamamlandı!

Sinan Erdem Spor Kompleksi'nin inşası tamamlandı!

Sinan Erdem Spor Kompleksi, Dünya Basketbol Şampiyonası´na ev sahipliği yapmaya hazır...



Türkiye´nin en büyük, Avrupa´nın ise üçüncü büyük spor salonu olan Ataköy Sinan Erdem Spor Kompleksi, 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası´na ev sahipliği yapmaya hazır.
        
AA muhabirinin Büyükşehir Belediyesince hazırlanan bilgi kartlarından derlediği bilgiye göre, yapımına 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce başlanan ve 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilen spor kompleksinin tamamlanması çalışmaları Nisan 2009´da başladı, bu yılın mart ayı sonunda ise tamamlandı.
        
Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek final, yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapacak olan spor tesisi, 71 milyon 40 bin TL´ye mal oldu.
        
Toplam 73 bin 400 metrekarelik inşaat alanına sahip olan tesisin, 40 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor.
        
Toplam 15 bin seyirci kapasitesi ve bin 250 araçlık otoparkı bulunan tesisin içinde 6 adet asansör, 2 adet engelli platformu, basın mensuplarının kullanımına yönelik 750 kişilik çalışma odaları, basın toplantı alanları, teknik alanlar, oturma dinlenme üniteleri, kafeterya, restoran, 34 adet VIP suit, 10 sporcu soyunma odası, 1 fitness merkezi, hakem ve gözlemci odaları yer alıyor.
       
-TELESKOPİK HAREKETLİ TRİBÜN SİSTEMİ-
        
Betonarme olarak inşa edilen ve özel tasarlanmış çelik çatı sistemi bulunan spor kompleksi, Pekin Olimpiyatları´nda kullanılan teleskopik hareketli tribün sistemine sahip. Teleskopik hareketli tribünler sayesinde basketbol dışında voleybol ve hentbol gibi çeşitli gösterilere uygun olarak inşa edilen tesiste, teleskopik tribünler açıldığında orta alan bin metrekare, tribünler kapatıldığında orta alan büyüklüğü 2 bin 500 metrekare oluyor.
        
Toplam 120 metrekare yüzeye sahip Philips videoboard ekranlar ile skorboard sistemleri, demonte hareketli oyun alanı parkesi, basketbol pota ekipmanları, tribün koltukları dünya şampiyonası standartlarına uygun olarak inşa edildi.
        
-KONSER AMAÇLI DA KULLANILABİLECEK-
        
Uluslararası konserler ve diğer etkinlikler için akustik açıdan projelendirilerek akustik flex polyester çatı panelleri uygulaması yapılan tesiste, akustik çatı panelleri sayesinde müsabakalar sırasında sesin yankı yapması engellenecek.
        
Salon konser amaçlı kullanıldığında da aynı şekilde kaliteli ve net bir ses sağlanacak.
        
Accaess kontrol sistemleri, yangın yönlendirme, dijital yönlendirme, acil durum senaryoları ve kapalı devre kamera sistemleri de güvenlik açısından tamamlandı.
        
Isıtma, soğutma, havalandırma, klima tesisat ve ekipmanları 15 bin kişilik kapasiteye uygun olarak yapılan tesisin aydınlatma sistemleri de tüm etkinliklere uygun olarak tasarlandı.
AA

Geri Dön